Fudbal

Evropska bajka Lestera se nastavlja, Juve lako sa Portom

Fudbaleri Lestera i Juventusa plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

”Lisice” su na svom terenu nadoknadile 1:2 iz prvog meča u Španiji i pobjedom od 2:0 nad Seviljom izborili plasman među osam najboljih. Kakav uspjeh i kakva odluka uprave “lisica” da poslije duela u Andaluziji smijeni Klaudija Ranijerija i šansu da Kregu Šekspiru. Našli su se na stubu srama i kritika čitavog svijeta, ali se isplatilo…

Lester je na King Pauer stadionu definitivno igrao bolje od Sevilje i zasluženo sačuvao status učesnika završnice elitnog takmičenja. Od prvog minuta domaćin je, pred fantastičnim navijačima, znao šta želi i podsjetio na onu ekipu koja je prošle sezone grizla za svaku loptu.

Goste je načeo kapiten “lisica” Ves Morgan sredinom prvog poluvremena, a konačan udarac pulenima Horhea Sampaolija zadao je Olbrajton nakon deset minuta igre drugog dijela.

Ruku na srce, mogla je Sevilja do produžetaka, u 80. minutu imali su penal, ali je Kasper Šmajhel odbranio kazneni udarac Stivena Nzonzija. Danac je i na Sančez Pichuanu učinio isto, tada Korei.

U samom finišu par odličnih situacija za Vardija, nije ih iskoristio, ali on je veliki posao napravio u prvom meču kada je bio strijelac vrijednog pogotka.

Stevan Jovetić ušao je u igru početkom drugog poluvremena, ali se nije vidio na terenu. Tek nekoliko kontakata sa loptom za 45 minuta, premalo da pomogne ekipi koja se na kraju oprašta od Evrope.

Lester je opet fudbalski hit!

Juventus je i u Torinu pobijedio Porto i tako potvrdio plasman u četvrtfinale – 1:0.

Nakon 2:0 u Portu, “stara dama” ni kod kuće nije primila pogodak, ali je postigla jedan manje. Portugalci su ponovo u prvom poluvremenu ostali s igračem manje, isključen je Maksi Pereira zbog igranja rukom nakon kojeg je dosuđen penal.

To se pokazalo ključnim momentom večerašnje utakmice, odgovornost je preuzeo Paolo Dibala i lako pogodio za vođstvo i jedini gol u ovom susretu. Juve je dominirao, imao inicijativu i posjed i gledano kroz dvije utakmice apsolutno zaslužio plasman u sljedeću fazu takmičenja.

Rezultati:

Lester – Sevilja 2:0 (Morgan 27, Olbrajton 55) ; ukupno 3:2

Juventus – Porto 1:0 (Dibala pen. 42) ; ukupno 3:0

Tok utakmica:

KRAJ

88′ Ne da se Vardiju, kakva kontra Lestera 2 na 1. Marez je poslužio kolegu iz špica, ali se reprezentativac Engleske obrukao.

86′ Vardi opet u prilici, probao je glavom iz blizine, ali je Serhio Riko nekako odbranio njegov šut sa sedam metara.

85′ Porto ispada, ali navijači u Torinu pružaju veliku podršku svojim ljubimcima. S druge strane, Juve odavno razmišlja o četvrtfinalu…

80′ PROMAŠEN PENAL! Imala je Sevilju da smanji na 2:1 i tako dođe nadomak produžetaka, ali je Nzonzi bio neprecizan. Tačnije, Šmajhel je uspio da interveniše. Njegov drugi odbranjeni penal u ovom dvomeču. Inače, upravo je Danac napravio prekršaj za najstrožiju kaznu, ali se sjajno iskupio.

74′ Koškanje Vardija i Nasrija. Francuz je reagovao nepromišljeno, udario rivala glavom i tom prilikom zaradio drugi žuti karton. Sevilja sa desetoricom mora do gola.

73′ Sevilja večeras nema pravu igru, ali povremeno zaprijeti. To je sada bio slučaj sa Koreom, odbranio je Šmajhel.

67′ Solidnu priliku propustio je Vardi. Mogao je napadač Lestera možda i da riješi pitanje četvrtfinaliste, ali je loše zahvatio loptu sa desetak metara.

55′ GOOOOOL! Lester je duplirao vođstvo golom Olbrajtona. Vezista “lisica” je precezinim šutem sa 15 metara savladao Serhija Rika koji je bio nepomičan. Sprema se fešta na King Pauer stadionu.

53′ PREČKA! Kakav udarac Eskudera, malo je falilo da Sevilja izjednači, prečka je spasila Šmajhela. Bio bi to gol sezone u Ligi šampiona, s obzirom na udaljenost i putanju lopte. Uzdasi kod Sampaolija i fanova Sevilje…

46′ Evo Stevana Jovetića. Naš as je ušao umjesto indisponiranog Sarabije. Trener Sampaoli ne želi ništa da prepusti slučaju, sada znatno ofanzivnija formacija…

POLUVRIJEME: U ovom trenutku četvrtfinalisti su Lester i Juvenstus. “Lisice” imaju minimalno vođstvo i zahvaljujući golu u prvoj utakmici ima prolaz u džepu. U Torinu nema neizvjesnosti, jasno je da će “stara dama” naći mjesto među osam najboljih…

42′ GOOOOOL! Juventus je došao do vođstva u Torinu sa bijele tačke. Egzekutor Dibala. Porto je prežaljen, jer je Maksi Pereira zaradio crveni karton zbog igre rukom.

27′ GOOOOOL! Vodi Lester, gol kapitena Morgana. Iskusni štoper je srećno matirao Serhija Rika, s obzirom da ga je lopta pogodila u koljeno i odbila se u mrežu gostiju. Na pravom mjestu, u pravo vrijeme, nema šta… Ovim rezultatom Lester ide dalje!

22′ Šansa za Juve… Centrirao je Kvadrado sa desne strane, Mandžukić je na sedam metara od gola nadvisio čuvara i šutirao, ali je Kasiljas intervenisao.

20′ Iker Kasiljas je večeras ušao u istoriju fudbala. Jedan od najboljih golmana svih vremena je uknjižio rekordni 175. nastup u Evropi. U leđa mu gleda Paolo Maldini.

10′ I dalje nema golova. Zanimljiv podatak: Na današnji dan, prije tri godine, igrači Lestera igrali su utakmicu protiv Blekpula u Čempionšipu, a večeras mogu da ispišu najljepšu evropsku stranicu u klupskoj istoriji…

7′ U Torinu bolji početak Juventusa. “Stara dama” je imala dvije prilike, obije preko Dibale, ali mreža Ikera Kasiljasa i dalje miruje. Dibala je najprije iz “mrtvog” ugla šutirao preko gola, a potom sa oko 16 metara pored stative.

4′ Dobra šansa za Sevilju preko Nasrija. Francuz se oslobodio Morgana, a onda tukao sa ivice peterca – odbranio je Šmajhel.

1′ Počeli su susreti na King Paueru i Juventus areni… Za nešto manje od dva sata dobićemo petog i šestog učesnika četvrtfinala. Plasman u narednu fazu već su obezbijedili Barselona, Borusija Dortmund, Real Madrid i Bajern Minhen!

Bez obzira što je Lester ove sezone daleko od onog tima koji je prošle godine osvojio Premijer ligu, Sevilja će biti na velikom iskušenju da večeras odbrani 2:1 iz prve utakmice.

Iako je u dobroj formi, Stevan Jovetić meč na King Paueru počinje sa klupe. Horhe Sampaoli vjeruje u Ben Jedera.

Lester nikada nije slavio protiv španskih timova, pošto na pet mečeva ima učinak od jednog remija i čak četiri poraza. Sevilja je imala više uspjeha protiv engleskih timova sa kojima ima skor od pet pobjeda, dva remija i tri poraza.

Juventus, koji nije poražen na svom stadionu na prethodih dvadeset evropskih mečeva, pokušaće večeras da sačuva dva gola prednosti protiv Porta (2:0).

Trener “stare dame” Masimilijano Alegri ne želi da kalkuliše, pa će i u Torinu igrati ofanzivno sa Iguainom, Dibalom i Mandžukićem.

Porto nema nijednu pobjedu nad večerašnjim protivnikom pošto je na prethodna četiri meča ostvario jedan remi i tri poraza. Juventus je igrao 12 puta sa timovima iz Portugala sa kojima ima skor od šest pobjeda, dva neriješena rezultata i četiri poraza. Sa druge strane Porto se sastajao 29 puta sa ekipama iz Italije i ima učinak od osam trijumfa, devet remija i dvanaest poraza.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Frki
Gost
Frki

Ulazi joveta i daje gollllll siguran sam.

Frki
Gost
Frki

Izvinjavam se hoho.

Send this to a friend