Fudbal

Mijatović uvjeren u plasman Crne Gore na EP

Golman fudbalske reprezentacije Crne Gore Milan Mijatović siguran je da “sokoli” imaju potencijal da se plasiraju na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Na tom takmičenju učestvovaće 24 nacionalna tima, a izabranici Ljubiše Tumbakovića mogu na EURO na dva načina – preko Lige nacije ili putem kontinentalnih kvalifikacija.

“Crveni” su u novoformiranom Uefinom nadmetanju ostvarili dobar učinak u prva dva kola. U Rumuniji je izboren remi, nakon čega je Litvanija pala u Podgorici.

“Ono što je najjači adut Crne Gore je sjajna energija i cilj kojem smo svi posvećeni. Uvjeren sam da će ova generacija uspjeti da postane prva u istoriji koja je izborila plasman na veliko takmičenje kada je Crna Gora u pitanju. Istovremeno, nadam se da ćemo u nastavku Lige nacija i tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo imati znatno manje problema sa povredama. Problemi sa povredama nas prate još od kvalifikacija za Mundijal, kada smo stvarali tim i jurili rezultat. Malo sreće nam je nedostajalo da odemo na Svjetsko prvenstvo. Sada imamo tim, imamo hemiju, karakter i Evropsko prvenstvo nam sigurno neće izmaći”, rekao je Mijatović za Sport Klub.

Žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine biće održan 2. decembra u Dablinu.

L.Đ.

Send this to a friend