Fudbal

Milan u paklu pireja, Ivanić napada evropsko proljeće

Pirej noćas gori pred veliki obračun Olimpijakosa i Milana u posljednjem kolu grupe F. Grčki velikan mora srušiti “rosonere” i to sa najmanje dva razlike ako želi da doživi evropsko proljeće, a svaki gol u mreži slavnog italijanskog rivala sigurno bi označio pravu ludnicu na Georgios Karaiskais stadionu.

“U teškoj smo situaciji zbog tog poraza sa San Sira, gdje smo jedno vrijeme imali prednost 1:0 a onda izgubili. Međutim, sve zavisi od nas, moramo vjerovati i sigurno da ćemo pred našim sjajnim navijačima pokušati sve da napravimo senzaciju. Dva gola su i blizu, ali i daleko. No, ako povedemo 1:0 onda je zaista sve moguće”, naglašava trener Olimpijakosa Pedro Martins.

Milan je na San Siru gubio od Olimpijakosa do 70. minuta, a onda je preko dvostrukog strijelca Patrika Kutronea i Gonzala Iguaina u devet minuta postigao tri gola i slavio 3:1, zbog čega ima veliku prednost večeras pa može i da izgubi 1:0, 2:1, 3:2, 4:3…

“Ne razmišljamo o tome. Za Atinu me vežu divna sjećanja iz 2007. kada smo osvojili Ligu šampiona. Ovdje smo da odigramo dobru utakmicu i pobjedom stignemo možda i do prvog mjesta u grupi. Naravno, ako Betis ne bude slavio. U svakom slučaju čeka nas težak i motivisan rival, zato moramo da budemo maksimalno fokusirani jer bi svaka greška mogla biti skupa”, upozorava Đenaro Gatuzo.

Bilo kako bilo, moglo bi biti jako dramatično u Pireju.

Crnogorski reprezentativac Mirko Ivanić i njegov BATE Borisov gostuju PAOK-u u grupi L. To je direktni dvoboj za evropsko proljeće, a Bjelorusi će proći dalje i sa bodom ako MOL Vidi Marka Nikolića ne priredi senzaciju i sruši već osigurani Čelsi u Mađarskoj.

Vladimir Jovović i Jablonec opraštaju se od Lige Evrope u Kijevu protiv Dinama, dok Adam Marušić i Lacio (već prošli dalje) dočekuju prvoplasirani tim H Ajntraht.

Send this to a friend