Fudbal Budućnost odigrala nešto slabiji meč protiv Zete

Milinković: Poremetilo nas je odsustvo velikog broja reprezentativaca

Petu vezanu pobjedu u prvenstvu Budućnost nije dovršila u predviđenom trajanju utakmice, ali će je gotovo sigurno ostvariti službeno nakon svega što se desilo pod Goricom.

Nezadovoljni odlukama i ponašanjem sudije Nikole Dabanovića, koji je pokazao čak tri crvena kartona Zeti, gosti su napustili teren desetak minuta prije kraja derbija, pri rezultatu 1:0 za plave.

Uz očekivane bodove iz duela sa Golubovčanima, pod pretpostavkom da će šampion opravdati ulogu apsolutnog favorita u zaostaloj utakmici sa Petrovcem pod Malim brdom, izabranici Mladena Milinkovića biće prvi na tabeli.

– Kao sportisti mi je žao zbog svega što se desilo u derbiju, ali ne želim to da komentarišem – rekao je Milinković.

Do trenutka prekida, Budućnost tokom 80. minuta nije odigrala na nivou prethodnih mečeva.

Falilo je brzine, energije, boljeg protoka lopte, rješenja u posljednjoj trećini terena.

Ipak, plavi su našli načina da povedu nakon dugog pasa u protivnički šesnaesterac, gdje je srušen Igor Ivanović.

Siguran izvođač penala bio je Draško Božović u 75. minutu.

– Nijesmo bili na našem nivou u prvom dijelu. Ne želim da opravdavam igrače, ali odsustvo velikog broja prvotimaca tokom reprezentativne pauze nas je malo poremetilo – kazao je iskusni stručnjak, koji dodaje:

– Bilo je bitno da pobijedimo, postigli smo pogodak i stekli prednost do prekida. Ne možemo da budemo zadovoljni igrom, naročito ne u prvom dijelu, dok smo u drugom poluvremenu pokušali sa nekoliko izmjena protiv protivnika koji je imao igrača manje i onda smo lakše igrali – poručio je Milinković.

Budućnost čeka naporan raspored – tri utakmice u osam dana. Već u srijedu Podgoričani dočekuju Rudar u osmini finala Kupa, a narednog vikenda ugostiće Dečić na početku drugog kruga Telekom 1. CFL.

– Možemo mnogo bolje, ali smo morali da mijenjamo neke stvari zbog kartona i povreda. Božović je prinuđen da igra na poziciji koja nije njegova i ne može da pruži ono što je pružao prošle godine na svojoj poziciji. Ali, raduje me što igrači shvataju da je klub na prvom mjestu – kazao je Milinković.

– Imamo zgusnut raspored, a meč u Kupu sa Rudarom je prilika da šansu dobiju neki igrači sa klupe. Biće rotacija, ali ćemo uraditi sve da pobijedimo i prođemo dalje. Nadam se i da ćemo u prvenstvu što prije doći na poziciju koju želimo, a to je prvo mjesto – zaključio je Milinković.

Send this to a friend