Fudbal Budućnost gostuje u Nikšiću

Milinković pred crnogorski klasik: Respektujem rivala, ali vjerujem da će moji momci biti mudri

Trener Budućnosti Mladen Milinković respektuje Sutjesku, ali vjeruje da njegov tim može do dobrog rezultata u crnogorskom klasiku.

Dva najveća kluba iz naše države sastaće se sjutra kraj Bistrice u meču 11. kola prvenstva Crne Gore.

“Obje ekipe imaju velike apetite u derbiju, tako da će da bude interesantno. Imamo veliki respekt prema protivniku, to je ekipa koja je dvije godine uzastopno osvojila titulu, imala zapažen rezultat u Evropi, bila je vicešampion… Nije se mnogo igrača promijenilo iz toga perioda, tako da ti igrači nisu zaboravili da igraju fudbal. Vjerujem da će naši igrači mudrom igrom da nametnu svoj stil, a da će kao plod toga doći dobar rezultat”, rekao je Milinković.

Milinković ponovo neće moći da računa na najjači sastav, odustni su Petar Grbić, Vasilije Terzić, Petar Vukčević i teže povrijeđeni Nemanja Sekulić.

“To nas brine, jer nijednu utakmicu nismo odigrali u istom sastavu, a taj mali broj koji smo odigrali ekipi je definitivno bilo lakše. Sada se vraćaju Božović i Ivanović, ali ne mogu da igraju Terzić i Grbić, ali nadam se da će igrači koji dobiju priliku imati svoj dan. O motivu i insipiraciji ne treba trošiti riječi, to neće manjkati”, istakao je Milinković.

Sa optimizmom na gostovanje u Nikšiću gleda vezista Luka Mirković.

“Bilo bi lijepo da nastavimo pozitivan niz u najvećem derbiju. Želimo da upišemo nova tri boda i da se polako odvojimo od drugoplasirane ekipe. Imamo problema što se tiče Grbića i Terzića, ali nadam se da ćemo nadomjestiti njihov izostanak. Sigurno će biti teško, zato moramo da budemo koncetrisani tokom svih 90 minuta. Derbi je derbi, može da prelomi jedna sitnica. Nadam se da ćemo iskoristiti i najmanju grešku protivnika“, poručio je Mirković.

Sutjeska i Budućnost igraće sjutra od 16 sati.

Send this to a friend