Fudbal

Milorad Mažić sudi meč Crne Gore i Turske

Milorad Mažić, internacionalni sudija iz Srbije, određen je za glavnog arbitra na prijateljskom meču između Crne Gore i Turske, koji će biti odigran 27. marta u Podgorici, saopšteno je iz FSCG.

Njemu će na Gradskom stadionu u Podgorici pomagati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, pomićnici koji su u Mažićevom timu na svim međunarodnim utakmicama.

Ulogu četvrog sudije, koji će naknadno biti određen, obavljaće jedan od internacionalaca sa Jedinstvene liste sudija Fudbalskog saveza Crne Gore.

U bogatoj karijeri Mažić je imao priliku da dijeli pravdu na utakmicama najvećih kontinentalnih i planetarnih takmičenja – Evropskog i Svjetskog prvenstva, kao i mečeve Lige šampiona i Lige Evrope. Na listu internacionalnih sudija došao je 2009. godine, pa se u avgustu iste godine našao na centru Gradskog stadiona u Podgorici u prijateljskoj utakmici seniorskih reprezentacija Crne Gore i Velsa. ,,Hrabri sokoli“ su ,,zmajeve“ rezultatom 2:1 – strijelci su bili Jovetić i Đalović.

Od 2012. godine Mažić je član UEFA elitne grupe sudija pa će, zajedno sa najboljim evropskim sudijama, biti učesnik Svjestkos prvenstva koje se ove godine održava u Rusiji.

Mažić je rođen 1973. godine u Vrbasu, gdje živi i danas. Po struci je ekonomista, zapošljen je kao menadžer prodaje u kompaniji ,,Zlatiborac“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Čast je kad ti jednu prijateljsku tekmu sudi takav sudija,jedan od najboljih na svijetu.

Milorad
Gost
Milorad

Sudija ce da navijat za Turke 🤣. Ipak su mu oni djedovina preci od CRNOGORACA 😂😂

banjo
Gost
banjo

Radi njega cu poci da gledam utakmicu.Za koga li ce “opozicija” navijati.

Send this to a friend