Fudbal Kvalifikacije za Ligu Evrope

Mladost Zete ne zna za strah

foto: pvportal

Bez nosilaca igre iz prošle sezone Stanislava Namaška, Igora Vujačića i Nikole Krstovića, sa pojačanjima (Elom Kođo Nijaveđi i Alfonso Denis Sopo) koji zbog vize još nisu u kombinaciji za tim i bez povrijeđenog Jovana Baošića vukovi” otvaraju novu stranicu na međunarodnoj sceni.

Vrijeme je za prvu evropsku utakmicu u Podgorici ove sezone Zeta od 20.30h dočekuje MOL Fehervar u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Mađarski tim (ranije Videoton i MOL Vidi) prošle godine je preko Didelanža, Ludogoreca, Malmea i AEK-a iz Atine stigao do grupne faze Lige Evrope, gdje je ukrstio koplja i sa kasnijim osvajačem Čelsijem, pa je jasno ko je veliki favorit večeras pod Goricom.

“Imamo male šanse za plasman u drugo kolo, ali bez obzira na sve i njihove ambicije, a to je ulazak u Ligu Evrope, vjerujem da naša mladost nema straha protiv njih”, poručio je na sinoćnjem presu trener Zete Dejan Roganović. Radili smo godinu za ovo i željeli da izađemo u Evropu. Dobili smo najatraktivnijeg rivala, koji je malo promijenio ekipu, ima niz internacionalaca uz nekoliko mađarskih reprezentativaca. Znamo sa kim igramo i vjerujem da smo se pripremili na pravi način”.

Fehervar je kombinacija mađarskih i uglavnom istočnoevropskih internacionalaca, ali čini se da je prva zvijezda tima trener nekadašnji šampionski šef struke beogradskog Partizana Marko Nikolić.

“Veliki je taktičar, trofejan i odličan trener”, pohvalio je svog kolegu Roganović. Njegove ekipe u svakom momentu znaju šta hoće i odlično stoje na terenu. Fehervar ne žuri nigdje, čeka grešku protivnika i svakog trenutka može da iznenadi i ugrozi protivnički gol. Gledali smo ih i znamo da imamo rivala za respekt”.

Zeta, s druge strane, želi na pravi način da promoviše svoju mladost.

“Nije mala stvar kada neko sa 17-18 godina istrči pod Goricom protiv rivala kakav je Fehervar. Vjerujem da ćemo kroz ove mečeve afirmisati još njih i da će iskoristiti šansu. Nemamo što da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo”, smatra Roganović.

Slično kao njegov trener razmišlja i kapiten Zete Goran Milojko…

“Cijelo prvenstvo se borimo za Evropu i sada smo je dočekali. Imamo dozu poštovanja prema rivalu, veliki su favoriti, razlika je ogromna u svakom smislu, ali nijesmo uplašeni”, jasan je Milojko.

Nepoznanica kada je u pitanju tim koji je bio dio Lige Evrope teško da može biti.

“Igrali su neriješeno sa Čelsijem i to govori sve o kakvoj se ekipi radi. Vidjeli smo da protiv svih igraju smireno, izgledaju kao vojska, čekaju šansu. Pokušaćemo sve da zatvorimo”, zaključio je kapiten vukova”.

Send this to a friend