Fudbal Amplitudo Druga liga, 11.kolo

Mornar i Kom igraju za prvo mjesto, Arsenal gost fenjeraša

Drugo kolo drugog kruga Amplitudo Druge lige donosi samo jedan veliki derbi – na ,,Topolici” igraju Mornar i Kom, dva od tri tima koja konkurišu za Prvu ligu. Oba tima su u dobroj formi, Kom je u prvom krugu slavio minimalnu pobjedu protiv Barana, pa će tim Obrena Sarića tražiti šansu za revanš, ali i mogućnost da stigne do prve pozicije.

Kom se oporavio nakon šokantnog poraza od Ibra, deklasirao Drezgu, mada će pravi test vrijednosti imati upravo u derbiju sa Mornarom, koji će pokazati koja od ove dvije ekipe trenutno zaslužuje da bude na samom vrhu. Mornar je savladao Jedinstvo i Bokelj, nakon neočekivano glatkog poraza od Berana, Barani su napravi reakciju u Radanovićima protiv Grblja.

U slučaju remija u derbiju prvo mjesto može preuzeti Arsenal. Tivćani igraju u sjajnoj formi, u dosadašnjem dijelu doživjeli su samo jedan poraz i jasno pokazali da će uz Kom i Mornar igrati najzapaženiju ulogu. Arsenal realno gledano ima i lak zadatak – Tivćani gostuju ,,fenjerašu”, ekipi Drezge, pa će imati pritisak moranja, dok tim iz Pipera mora početi da osvaja bodove, kako ne bi rano bio potpuno precrtan.

U sjajnoj formi je Berane. Tim Dušana Vlaisavljevića vezao je četiri pobjede, a posebno protiv Mornara dokazao je da može mnogo. Derbi sjevera protiv Jedinstva biće prilika da Beranci pobjegnu od opasne zone i eventualno napadnu četvrto mjesto, kako bi bili prvi koji bi iz sjenke prijetili timovima koji su u zoni baraža. Isto želi i Jedinstvo, pa se u Beranama očekuje zanimljiv meč.

Igalo je u dosadašnjem dijelu doživjelo samo jedan poraz, ali je četvrto, sa šest bodova manje od Mornara. U timu sa ,,Solila”, ipak, nadaju se baražu. Baš zbog toga Igalo nema pravo na kiks protiv Ibra.

U ovom kolu igra se i primorski derbi. U Kotoru se sastaju Bokelj i Grbalj. Oba tima daleko su od vrha, pa će tražiti šansu za izlaz iz rezultatske krize. Kotorani mogu da uhvate priključak, teoretski već nakon ovog kola da budu i četvrti, dok ekipa iz Radanovića traži bijeg iz opasne zone…

Send this to a friend