Fudbal prva liga

Motivisano do uspjeha

Da li je kratka pauza išla u prilog izabranicima Aleksandra Nedovića i da li su je na najbolji način iskoristili, Iskra će pokazati danas u meču sa nezgodnim Zlatičanima, koji su kadri da iznenade bilo kog protivnika.

Ako je suditi po radu i zalaganju na svakodnevnim treninzima i realizovanim zadacima u minulih 15 dana, onda navijači dani lovgradskog prvoligaša ne treba da brinu za ishod ove veoma važne utakmice. Međutim, jedno je reći, a drugo ostvariti na zelenom tepihu, budući da će Iskra ulogu domaćina imati na stadionu FSCG na Starom aerodromu, te da na papiru imaju nezahvalnu ulogu favorita koja ih ne smije zavarati. Za trenera Aleksandra Nedovića to i nije neki hendikep jer je od starta šampionata primjenjivao ofanzivnu strategiju i igru na pobjedu u svim dosadašnjim susretima.

“Poslije napornog ritma u minulom periodu i dvone djeljnog odmora slijedi takođe zgusnut raspored na oba fronta jer nas očekuje i okršaj sa Mornarom u Kupu. U toj seriji zvaničnih nastupa Kom je prva prepreka i to veoma zahtjevna, jer se radi o ekipi koja ima neosporni kval tet. Ali to je za nas dobar motiv da se predstavimo u najboljem izdanju i ostvarimo pozitivan rezultat. Naša taktika je postići gol više od protivnika i nastojati da se sačuva sopstvena mreža. Isto tako moramo biti veoma oprezni svih 90 minuta kako ne bismo skupo plaćali greške u momentima kada se odlučuje o konačnom ishodu”, rekao je Nedović, koji ovoga puta neće moći da računa na povrijeđenog Lakića i Rogošića koji će odmarati zbog parnih žutih kartona.

Oprezno do cilja

Kom je bio u mini rezultat skoj krizi, ali je eliminacije iz Kupa, te tri meča bez pobjede u prvenstvu nekako “izliječio” remi protiv Su tjeske. Upravo taj rezultat protiv šampiona donio je mir Zlatičanima tokom dvonedjeljne pauze, tokom koje je Viktor Trenev ski nastojao da dodatno podigne nivo igre svog tima uoči novih obaveza. Priliku da potvrde da su napredovali Zlatičani imaju danas, kada će gostovati Iskri i to na kampu FSCG.

“Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica. Igramo protiv odlične i uigrane ekipe, koja već par sezona igra stabilno u Prvoj ligi i pokazuje da je ozbiljan klub. Iskra će se ove sezone sigurno boriti za vrh tabele, a mi ćemo nakon velikog rada tokom pauze izaći hrabro i pokušati da ostvarimo još jedan dobar rezultat”, kazao je nekadašnji štoper Iskre, a sada defanzivac Koma Mihailo Petrović.

Utakmica na Starom aerodromu počinje u 18 sati.

Send this to a friend