Fudbal Liga šampiona

Murinjo traži preokret u Lajpcigu

foto: tottenhamhotspur.com

Njemačkim gradom lipa kao nikada osjeća se miris fudbalaske istorije, maleni RB Lajpcig živi san “bikovi” će večeras pokušati da ispisu najljepšu stranicu kluba. Zov četvrtfinala Lige šampiona nikada nije bio jači.

Ipak, bez obzira na fenomenalan rezultat iz Londona (pobjeda 1:0), momci Julijana Naglesmana dobro znaju da će protiv sebe imati čovjeka koji ima devet života Žozea Murinja i njegov Totenhem. Vrijeme je za revanš meč osmine finale večeras od 21 sat na “RB areni”.

Velika snaga “bikova” večeras će biti momak koji je već stekao povjerenje i selektora Njemačke Joakima Leva desni bek Lukas Klosterman.

“Da, zaista se radi o specijanom trenutku, osjeća se to na svakom koraku, ali mi igrači nijesmo ništa više nervozni nego što je to slučaj pred bilo koji drugi meč” poručio je Klosterman. “Imamo sjajan rezultat iz prvog meča i jako želimo da iskoristimo ovu šansu iako nas čeka veoma ozbiljan rival”

Ne pres konferenciji pred večerašnji duel govorio je i trener Nagelsman, koji je otkrio da će najbolji strijelac ekipe Timo Verner biti spreman za okršaj sa “sparsima” nakon što je za vikend protiv Volfsburga igrao svega pola sata.

Novi meč i novi igrač na kojeg Žoze Murinjo neće moći da računa. Englezi su brzo izračinali 19. koji se povrijedio od početka sezona. Posljednji u nizu je supertalentovani Holanđanin Stiven Bergvjan, a kako je poznato da večeras neće biti ni Harija Kejna i Heung-Min Sona, “specijalni” će biti na mukama da sastavi napad.

“Iskreno, ne mogu da budem srećan ni zbog igrača, ni zbog navijača. Međutim, još prije utakmice sa Barnlijem morao sam da sačuvam neke igrače kako bi bili svježi za Lajpcig ekipu koja ima nevjerovatno mnogo opcija, mogućnost za rotaciju”, poručio je Murinjo pred put na istok Njemačke.

Istorijsko veče u Lajpcigu ili je Murinjo (Liga šampiona mu je posljednja šansa da osvoji trofej u sezoni) i dalje “specijalan”.

Drugi meč večeri ne bi trebalo da donese dramu, prije svega jer super Atalanta iz Italije donosi ogromnih 4:1. Ipak, Valensija sanja veličanstvenu noć utakmicu u kojoj će pokazati da ima karakter i kvalitet za epski preokret. Nažalost, bez pomoći navijača pošto će tribine “Mestaje” biti prazne zbog korona virusa.

“Sa psihološke strane ovakvi mečevi su najteži za pripremu. Imamo sjajan rezultat, svi nas već vide u četvrtfinalu, ali još nijesmo izborili plasman. Još je dosta posla pred nama, a čeka nas dobar rival”, upozorio je trener Atalante Đampjero Gasperini.

Send this to a friend