Fudbal Crna Gora večeras (20.45) dočekuje Mađarsku u prijateljskoj utakmici

Na pobjedu za povratak samopouzdanja

foto: FSCG

Mađarska će biti prvi rival crnogorske fudbalske reprezentacije od dolaska Faruka Hadžibegića na kormilo “sokola”.

Meč je prijateljskog karaktera, ali je i prilika da se napravi dobra uvertira za duel sa Češkom, za pet dana, u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Idemo na pobjedu, igramo kod kuće – poštovanje rivalu, ali igraćemo sa svim mogućnostima. I vjerujem da možemo da pobijedimo. Ali, uvijek i protiv svakoga moramo da igramo 100 posto. Ubijeđen sam u to da svaki igrač za nacionalni tim igra maksimalno, bez kalkulacija, ali ima prostora da se i to nadogradi“, rekao je Hadžibegić pred večerašnju utakmicu.

Večeras u timu neće biti Stefana Savića, ali ljekarski tim daje maksimum da on bude spreman za duel sa Česima.

“Drago mi je što je tu, i kao igrač i kao ličnost. Ja bih najviše volio da imam 11 Savića, ali ne mogu svi da igraju u Barseloni, Atletiku… On je lider, mi smo imali preporuku kluba da ne dolazi, ali on je tu i to je za svako poštovanje. Žale se na povrede i Vešović i Bakić, ali vidjećemo kakvo je njihovo stanje”, dodao je Hadžibegić.

Marko Janković najavljuje napad na pobjedu, iako se radi o kontrolnoj utakmici.

“Daćemo maksimum, a zbog samopouzdanja bi bilo bitno da pobijedimo. Međutim, neophodno je da istovremeno napravimo i pravu igru za ono što nas čeka ubuduće. Bilo bi idealno kada bi uz nove zamisli ostvarili i dobar rezultat”, poručio je Janković.

Crna Gora i Mađarska igraće večeras od 20.45 na stadionu pod Goricom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

Sastav?

Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

A okle zna, vidis li da pola nece da igraju..

Send this to a friend