Fudbal

Najdraži gol u karijeri

Crna Gora je sa oslabljenim sastavom i bez selektora Ljubiše Tumbakovića na klupi savladala Litvaniju (4:1) i ublažila rane iz poraza od Srbije (2:0), a meč u Viljnusu posebno će pamtiti Boris Kopitović i Darko Zorić.

Tandem Čukaričkog postigao je prvijence u dresu reprezentacije i doprinio drugoj pobjedi “sokola” u grupi 4 divizije C Lige nacija.

“Prvi gol za reprezentaciju, zaista neopisiv osećaj. Sigurno moj najdraži pogodak u karijeri”, rekao je Kopitović za klupski sajt.

Štoper “brđana” savladao je golmana Litvanije glavom, a njegov saigrač iz ofanzive nogom obojica su se našla u pravom trenutku na drugoj stativi.

“Prvi gol za reprezentaciju i najdraži u karijeri”, poručio je i Zorić.

Meč sa Srbijom odgledali su sa klupe i stekli utisak da Crna Gora može mnogo bolje nego u istorijskom duelu sa “orlovima”.

“Taj susret nije pokazatelj naših pravih vrijednosti. Srbija je usla u mec mnogo bolje, a mi nijesmo uspeli da realizujemo ono što smo namjeravali. Protiv Litvanije je sve došlo na svoje. Znali smo kako protivnik igra, što treba da radimo i na terenu smo to sproveli”, izjavio je Kopitović.

“Sokoli” su u Viljnus otišli poslije traume, kako je poraz od Srbije opisao selektor Tumbaković, a bojazan od kiksa bila je veća zbog činjenice da u Litvaniju zbog kartona nijesu putovali Marko Janković i Nikola Vukčević. Uz to, Stevan Jovetić i Adam Marušićbili su na klupi. Rani gol Mugoše je, međutim, usmjerio meč ka laganoj pobjedi naše reprezentacije. Na 2:0 je povisio Kopitović, Mugoša je zatim pogodio i iz penala, a pobjednički poker potpisao je rezervista Zorić.

“Jednostavno, morali smo da pobijedimo u Litvaniji, s obzirom na to da se još ne odričemo prvog mjesta u grupi. U preostala dva kola vodićemo borbu upravo sa Srbijom za prvu poziciju. Iskoristili smo njihov remi u Bukureštu protiv Rumunije, prišli na bod zaostaka, pa će meč u Beogradu biti odlučujući u borbi za prvo mesto u grupi. Odlični smo bili protiv Litvanaca, dobro stajali na terenu, postigli golove na vrijeme i rutinski priveli meč kraju”, opisao je Zorić.

Crna Gora i Srbija sastaće se 17. novembra na stadionu “Rajko Mitić”. Taj meč će biti ključan za prvo mjesto.

“Mislim da možemo da odigramo mnogo bolje nego što je to bio slučaj u Podgorici, da pokažemo mnogo više, pa neka bolji pobijedi. Daćemo sve od sebe”, poručio je Kopitović.

Na spisku Tumbakovića za oktobarske mečeve bio je još jedan fudbaler Čukaričkog, Asmir Kajević, s tim što dvadesetosmogodišnji vezista nije dobio minutažu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Piksi
Gost
Piksi

Ova je “klupa” srcanija od ovih “zvijezda”.

suzavac
Gost
suzavac

Tako je. Sve vam cvjetalo!

Send this to a friend