Fudbal Prva liga

Nastaviti pobjednički ritam

Fudbaleri OFK Titograda pokušaće večeras (20.30h) protiv Budućnosti u gradskom derbiju da nastave pobjednički ritam, koji su započeli uoči dvonedjeljne pauze. Titograd se prva četiri kola dosta mučio, nije postigao ni gol, ali je zatim u dva kola ostvario dvije pobjede i sa šest golova pokazao da je u sve boljem ritmu…

“Uz igru koja je bila na nivou od samog starta prvenstva, nadovezao se rezultat, pa u gradski derbi ulazimo puni optimizma”, objasnio je bek Ivan Novović i dodao.

“O Budućnosti ne treba trošiti riječi, njihovi rezultati govore sve tako da nas očekuje teška utakmica. Moramo biti na maksimalnom nivou, kako bi došli do željenog ishoda”.

Lider želi da bude bolji nakon pauze

Budućnost je gotovo idealno otvorila trku za titulu nakon što je od mogućih 18 osvojila 16 bodova, te na vrhu tabele stekla “plus pet” u odnosu na najbliže pratioce Sutjesku i Iskru.

Plavi su jedini tim sa pet pobjeda, jedini bez poraza, a imaju i najbolju gol razliku 15:5. Mnogo je malih brojki koje idu u prilog lideru, s tim što trener Branko Brnović od duela sa Titogradom želi da njegova ekipa igra još bolji fudbal.

“Prijala nam je pauza, momci su se osvježili, vidim po trenizima da su energičniji, agresivniji, spremni su fizički. Igra ni do sada nije bila loša, ali može i biće bolja. Vjerujem već od utakmice sa Titogradom” rekao je Brnović na jučerašnjem brifingu, a potom nastavio:

“Pred nam je nezgodan protivnik. Komšije su dobra ekipa, imaju iskusne igrače, sigurno neće biti lako. Biće motivisani, ali bićemo i mi. Kao i uvijek idemo na pobjedu, a za nas je i remi kao poraz “, ističe kormilar podgoričkog kluba.

Budućnosti je na startu možda falilo čvrstine pozadi, ali Brnovića više raduje ono što se dešavalo poslije primljenih golova.

“Mi smo ekipa koja igra napadački, uglavnom smo na protivničkoj polovini. Dešavalo se da napravimo kiks u fazi odbrane, ali smo rea govali na pravi način, pokazavši kvalitet i karakter. To je za pohvalu. Nadam se da ćemo biti sigurniji u svim linijama tima, kao i da ćemo pobjeđivati u kontinuitetu”, dodao je šef stručnog štaba plavih.

Duel počinje u 20.30 sati, uz direktan prenos na Javnom servisu.

Send this to a friend