Fudbal Sutjeska se ne žali

Ne mislimo na umor, za ovo smo se borili

foto: fksutjeska.me

Sutjeska je nakon poraza u Nikoziji od APOEL-a (3:0) eliminisana iz Lige šampiona, ali evropski san i dalje traje.

Crnogorski šampion evropsko putešestvije nastavlja u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Ali, prije toga “plavo-bijele” čeka ,,presijedanje”, jer će već sjutra imati i premijemi meč nove sezone u Telekom 1.CFL…

Očigledno je da će ovo ljeto biti nikad vrelije i izazovnije za Nikšićane, a u timu Nikole Rakojevića pet igrača je do sada odigralo svih 390 minuta u Ligi šampiona. Osim golmana Vladana Giljena i kompletne odbrane (Ciger, Sofranac, Nedić, Bulatović), tu je i vezista Kojašević. Iako je imao problema sa ložom štoper Nemanja Nedić pokazao je koliko je važan šraf i kakav je borac.

“Umor, pa naravno da se osjeća. To je i normalno u modernom fudbalu. Međutim, tu su fizioterapeut, naši doktori i kompletan stručni štab da sve to podnesemo što bolje. Ali, iskren da budem, ne mislimo na umor, jer za ovo smo se borili cijele prethodne sezone, sanjali da budemo što duže u Evropi i sigurno da smo ponosni što ćemo ovog ljeta sigurno imati najviše evropskih mečeva”, kazao je za Arenu Nemanja Nedić.

Dobar utisak

Sutjeska je oduševila javnost senzacionalnim plasmanom u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je eliminisala Slovan. U drugoj rundi zaustavljena je od APOEL-a, ali su Nikšićani ostavili dobar utisak u Nikšiću su bili bliži pobjedi, a u revanš meču ponovo nijesu imali sreće na početku, nakon čega su nakon dva naivno primljena gola potpisali kapitulaciju.

“Šteta, ali svakako da su i Slovan i APOEL bili favoriti protiv nas. Međutim, jači smo za četiri jake utakmice, što je neprocjenjivo iskustvo za sve naše igrače. Pokazali smo da se i u Crnoj Gori igra dobar fudbal, da možemo da se suprotstavimo na pravi način i da protiv nas nijesu svi favoriti unaprijed”, objašnjava defanzivac Nikšićana.

Oprezno

Eliminacija iz Lige šampiona nije bila toliko bolna, zato što Sutjeska nastavlja evropski san. Već naredne sedmice pod Goricom igra prvi meč trećeg kola kvalifikacij a za Ligu Evrope.

Ali, u taboru Sutjeske sada su fokusirani na početak nove sezone na domaćoj sceni. Crnogorski šampion od 20.30 u subotu gostuje OFK Titogradu.

“Prošle sezone nakon Evrope krenuli smo loše. Remi protiv Mornara, pa neplanirani porazi, tako da nam je trebalo nekoliko kola da se vratimo u ritam i krenemo u pravu formu. Činjenica je da u našoj ligi ima dosta ekipa izjednačenog kvaliteta, svako svakoga može da dobije i zato nema opuštanja”, oprezan je Nedić, koji ima riječi hvale za sjutrašnjeg rivala.

“Titograd je napravio rekonstrukciju tima, ali mislim da su sada još jači. Ostavili su dobar utisak protiv CSKA, nakon toga dobili opet neka pojačanja, tako da smo svjesni da neće biti lako. Ali, jasno je da želimo da napravi način otvorimo sezonu”, podvukla je Nedić.

Send this to a friend