Fudbal

Ne znam da li ostajem

Partizan je uspješnu sezonu krunisao osvajanjem Kupa Srbije, a jedan od najboljih protiv Mladosti iz Lučana, u Surdulici, bio je Marko Janković.

Reprezentativac Crne Gore je prelijepim golom iz slobodnjaka poništio Janka Tumbasevića, najavio preokret i trijumf od 2:1, te utabao put “crno bijelima” do trećeg uzastopnog pehara u Kupu, a 17. u klupskoj istoriji.

Sjajni ljevak sa Cetinja je prošle godine osvojio duplu krunu, sada Kup, pa bi se sa tri trofeja mogao oprostiti od Partizana. Navodno, francuski Monpelje i italijanska Fiorentina već zovu.

“Još ne mogu da vam kažem da li mi je ovo bila oproštajna utakmica. Za sada sam i dalje tu, imam obaveze prema reprezentaciji Crne Gore, a 9. juna bi trebalo da se pojavim na testiranjima u Teleoptiku. Dakle, na pripremama Partizana”, nije ništa precizirao 22-godišnji ofanzivni vezista “parnog valjka”.

Zahtjevni navijači “crno bijelih” su očekivali titulu, ali…

“Sezona iza nas je za pamćenje u svakom slučaju. Može neko da kaže i da negoduje, ali prošli smo grupnu fazu Lige Evrope, sada osvojili trofej Kupa i mislim da treba da budemo prezadovoljni što i jesmo”, poručio je dribler iz prijestonice.

Ako tokom ljeta napusti Partizan, Janković će ostati upamćen po fantastičnom golu u finalu Kupa uprkos tome što je imao promjenljivu sezonu.

“Napravili smo dogovor ko će da izvede prekid i odluka je pala da ja šutnem. Dobro smo odlučuli. Gol posvećujem porodici, a posebno ocu”, poentirao je bivši igrač Teleoptika, Olimpijakosa, OFK Beograda i Maribora, koji se pojavio na okupljanju reprezentacije Crne Gore.

Send this to a friend