Fudbal

Nećemo poletjeti zbog dobrih rezultata, Budućnost može još bolje

Superiornu igru na startu proljeća, Budućnost je pretvorila u četiri uzastopne pobjede, što je niz kakav u prvenstvu nije imala od jeseni 2016. godine.

“Plavi” su te sezone osvojili posljednju titulu, a sada pokušavaju da sustignu vodeću Sutjesku koja ima pet bodova prednosti, dva manje nego na zimskoj pauzi. Da su Podgoričani pronašli šampionski ritam svjedoči način na koji su dobili prethodne utakmice Mornaru su dali pet golova, Titogradu dva, Lovćenu sedam, Zeti tri, a pritom je reprezentativni golman Mijatović samo jednom vadio loptu iz mreže.

“Mnoge stvari su neuporedivo bolje, ali ne letimo, čvrsto smo na zemlji. Ova ekipa ima još prostora za napredak i vjerujem da ćemo to pokazati kako vrijeme bude odmicalo. Tabela? Ne gledamo je previše. Šef nam stalno ponavlja da se ne opterećujemo. Zaostajemo pet bodova, ali imamo još dva derbija sa Sutjeskom. Vidjećemo na kraju koje bolji. Razmišljamo od meča do meča. Uvijek sa pobjedničkim ambicijama. Spremni smo fizički, samopouzdanje igrača je na nivou, atmosfera u timu takođe. Nema razloga da ne nastavimo ovim tempom”, kaže Stefan Milić, kapiten podgoričkog kluba.

Trener Branko Brnović je poslije trijumfa na “Trešnjici (3:0) rekao da je njegova ekipa odigrala prvo poluvrijeme za desetku.

Imao je zamjerke za izdanje u drugih 45 minuta, iako je Budućnost i taj dio meča riješila u svoju korist.

“Odigrali smo mnogo dobro do poluvremena, poveli sa 2:0, mogli da damo još neki gol. U nastavku je došlo do pada koncentracije, naročito u završnici akcija, kao da smo se zadovoljili vodstvom. Tako je bilo i na prethodnim utakmicama. Brzo smo dolazili do dva gola prednosti, jednom čak i do pet razlike za poluvrijeme. Nakon toga dođe do blagog opuštanja, ali ne bi smjele da nam se dešavaju takve stvari. Od nas se traži da u istom ritmu igramo svih 90 minuta”, kazao je mladi defanzivac.

“Plavi” teško osvajaju bodove u Golubovcima, ali prije dva dana su nikad lakše stigli do pobjede.

“Očekivao sam snažniji otpor Zete, ali oni su igrali bez Krstovića. koji je pola ekipe, jedan od najboljih špiceva lige. Nemaju više ni Adžovića. Sve je to ostavilo traga na njihovu partiju. Smatram, ipak, da mnogo toga zavisi od nas. Kada smo pravi, teško ko može da nas zaustavi”, dodao je Milić.

U timu Budućnosti svi daju golove defanzivci, igrači iz veznog reda. ofanzivci. Pažnju je skrenuo i osamnaestogodišnji štoper koji se upisao u listu strijelaca na posljednja dva meča. Milić je opasan kada se pridoda u protivničkom šesnaestercu, prilikom prekida. Tako je tri puta od početka sezone pogodio mrežu…

“Drago mi je zbog golova koji mnogo znače. Trudim se da opravdam očekivanja i pomognem timu. Zadovoljan sam svojim učinkom, ali me više raduju pobjede i dobre igre Budućnosti”, ističe Milić.

Podgoričani u srijedu dočekuju Petrovac…

“Razmišljamo o njima. Pripremamo se. Oni su nezgodan rival, bore se za Evropu. Neće biti lako, ali mislim da je sve na našoj strani. Vjerujem u petu uzastopnu pobjedu”, zaključio je Milić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
san sebastijan
Gost
san sebastijan

Tražite od Saveza noćne termine za utakmice na našem stadionu jer ne možemo izaći sa posla a hoćemo da gledamo NOVU Budućnost!

Svi na stadion!

Svi za Budućnost!!!

Ivan
Gost
Ivan

Brna je doktor.

aco
Gost
aco

ceka se derbi

Send this to a friend