Fudbal

Nek’ pobijede sport i sokolovi!

foto: FSCG

Otkako je žrijeb za Ligu Evrope odlučio da Crna Gora i Srbija igraju u istoj grupi, priča se o prvom duelu fudbalskih reprezentacija zemalja koje su do 2006. činile zajedničku državu.

Duel pod Goricom privlači ogromnu pažnju, ništa manju od one koju su izazivali Italijani, Englezi, Poljaci, Danci…

Meč sa Srbijom specifičan je i poseban iz više razloga, ali nikako ne bi smio da ode u negativnu krajnost.

Upravo je na tome insistirao i poslovično smireni selektor “sokolova” Ljubiša Tumbaković.

“U ovom momentu želim da budem profesionalac i zato kažem da igramo takmičarsku utakmicu, ali i prijateljsku i bratsku sa druge strane. Žellim pobjedu, kao i svaki trener i tako ću se i ponašati”, rekao je srpski stručnjak na klupi Crne Gore.

foto: fscg.me

Tumbaković bi mogao da bude i jedan od najjačih aduta našeg nacionalnog tima. Čovjek iz Srbije, koji fantastično poznaje situaciju u taboru “orlova” i sve njihove vrline i mane.

Uz to, večeras će sa druge strane imati starog poznanika i učenika.

“Krstajića sam trenirao četiri godine, djelimično uticao i na njegov razvoj. Uporan je i vrijedan, ima sportsku inteligenciju. Bilo je lijepo raditi sa njim. Mogu da kažem da je odličan kolega i sjajan čovjek i vjerujem da će biti sjajan kao trener”, poručio je Tumbaković uz nadu da će se meč odigrati u fantastičnoj i sportskoj atmosferi.

Oči navijača naše reprezentacije biće naročito uperene u Stevana Jovetića. Čovjeka istančane fudbalske klase, ali i momka kojeg su povrede nažalost često pratile kroz karijeru.

Poslije skoro dva mjeseca prošlog vikenda našao se na terenu i odmah se stavio na raspolaganje stručnom štabu za važan meč u Ligi nacija.

“Odigrao sam u posljednjem kolu prvenstva 15 minuta za Monako. Nakon toga sam trenirao i spreman sam za utakmicu. Cijela ekipa je spremna i sa nestrpljenjem čekamo utakmicu. Želimo da protiv Srbije pokažemo koliko možemo u ovom trenutku. Biće mi i malo neobično jer za srpsku selekciju mi igra mnogo drugova. Međutim, siguran sam da će ova utakmica biti pravi spektakl za navijače”, rekao je Jovetić i konstatovao da će timu mnogo nedostajati Stefan Savić, ali da će momci igrati i za hrabrog momka iz Mojkovca.

Prethodnih dana lijepe i pomirljive izjave stizale su i iz tabora Srbije.

Jednu od najzanimljivijih dao je juče po dolasku u Podgoricu selektor “orlova” Mladen Krstajić.

“Moja porodica sa očeve strane je iz Crne Gore, ja sam rođen u Bosni, živim u Srbiji, oženjen sam iz Vojvodine. Posebna utakmica, ali najvažnije je da gledamo sportski i da pošaljemo lijepu sliku u svijet. To je normalno, jer igraju dvije bratske zemlje. Ne vidim zašto bi bila utakmica visokog rizika, mislim da je to suludo, ovdje se osjećamo kao kod kuće“, kazao je Krstajić i dodao da su došli u Crnu Goru po tri boda.

Sve priče ostaće po strani, kada večeras iskusni Italijan Đanluka Roki da znak za početak utakmice.

Navijači Crne Gore pozvali su takođe prije nekoliko dana sve ljude koji budu na stadionu da sportski bodre “sokolove” u jednom od najvažnijih mečeva u istoriji i da politiku ostave kod kuće.

Uostalom, večeras će se sa stadiona pod Goricom poslati u svijet slika koja će pokazati kakvi su domaćini jedne “osjetljive” utakmice.

Zbog toga vjerujemo da će se pričati samo o fudbalu i sportu i da će se nakon utakmice radovati vojska Ljubiše Tumbakovića.

232 Komentara na "Nek’ pobijede sport i sokolovi!"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend