Fudbal Iskra favorit na svom stadionu

Nema opuštanja u Danilovgradu: Grbalj je dobar tim, dali su nam tri gola u prošlom meču

Za vjerovatno najznačajniju pobjedu u dosadašnjem toku prvenstva protiv Budućnosti u prošlom kolu, može se reći da je donijela novo samopouzdanje izabranicima Aleksandra Nedovića za naredne izazove.

Osvojeni bodovi iz tog susreta uvećali su razliku Iskre u odnosu na one konkurente koji se takođe nadmeću za treću poziciju na tabeli. Na krilima velikog trijumfa protiv budućeg šampiona, “crveno-bijeli” dočekuju fenjeraša iz Radanovića (večeras 20.00), a ljubitelji fudbala u Danilovgradu s pravom očekuju novi uspjeh svog tima.

Iskra ima ulogu favorita protiv Grblja, ali to treba da opravda na terenu stadiona ,,Braća Velašević“.

“Moranje“ je najgora opcija u ovom slučaju jer ako savladaš najbolju domaću ekipu, onda takav trijumf treba opravdati i u meču sa posljednjeplasiranim timom koji će, takođe, učiniti sve da se domogne dragocjenih bodova. Zato nema opuštanja i potcjenjivanja bilo kog protivnika, a ponajmanje dobro ukomponovanog sastava Grblja koji nam je u prošlom okršaju tri puta zatresao mrežu. Upozorio sam igrače da vode računa o svakom detalju u odbrani i napadu i što je najvažnije da budu maksimalno oprezni od prvog do posljednjeg minuta. To je recept za pravog profesionalca koji istrči na zeleni tepih jer mi na svom terenu moramo i dalje pružati takve partije koje donose pozitivne rezultate”, rekao je trener Aleksandar Nedović.

Grbalj je uoči posljednjeg, četvrtog kruga šampiona, posljednji je na tabeli, sa najtežom situacijom i sve manjim izgledima da može izboriti opstanak. Međutim, tim iz Radanovića ne želi da se preda, želi da se bori dok god postoji šansa.

“Očekuje nas veoma teško gostovanje. Iskra je tokom cijele sezone u vrhu tabele i jasno je da to nije slučajno. Radi se o ekipi koja ima kvalitet i koja će po svemu sudeći izboriti učešće na evropskoj sceni, tako da je jasno da je ovo za nas izazov. Ali, nemamo šta da izgubimo, a možemo samo da dobijemo – Marko Đukanović, štoper Grbljana.

Grbalj je u prošlom kolu deklasiran u Nikšiću od Sutjeske (4:1), a iako Iskra nije za vađenja, tim iz Radanovića nada se boljem izdanju.

“Spremni smo da pokažemo da zaslužujemo bolji plasman i nijesmo se predali. Biće teško, ali ćemo se do kraja boriti i vjerujem da možemo izbjeći ispadanje”, dodao je Đukanović.

Send this to a friend