Fudbal Budućnost pred praznim tribinama pod Goricom dočekuje Petrovac nakon što je u prošlom kolu osvojila titulu

Nema prostora za feštu, ali ima za mlade igrače

Budućnost je u prošlom kolu osvojila titulu na Zlatici i večerašnja utakmica sa Petrovcem trebalo je da bude odigrana u posebnom, slavljeničkom ambijentu.

Očekivala se šampionska atmosfera, ali energije između terena i tribina neće biti, budući da je NKT zabranilo prisustvo navijača na sportskim manifestacijama usljed povećanog broja slučajeva korona virusa. Podjela emocija ostavljena je za neka ljepša vremena.

Meč “plavih” i ekipe sa primorja neće se mnogo razlikovati od svakog prethodnog koji je odigran na praznom stadionu.

“Ostaje velika žal što nećemo moći da slavimo sa navijačima. I oni su zaslužni za titulu, uvijek su bili uz nas, svuda nas pratili, mnogo nam znači njihova podrška. Ipak. u pitanju je viša sila. Neće biti publike. Fudbal bez navijača nije fudbal u pravom smislu riječi, ali vjerujemo da ćemo u nekom budućem periodu ove lijepe trenutke podijeliti sa našim fanovima”, rekao je vezista Miloš Raičković.

Budućnost je do trofeja stigla superiorno, o čemu svjedoči činjenica da ima 20 bodova prednosti na vrhu tabele.

Sada je momenat da trener Mladen Milinković razigra neke od mladih fudbalera, zvijezda u najavi.

Vrijeme je da Dašić, Mijović, Vlahović, Mrvaljević i ostale junoše pokažu u kojoj se mjeri na njih može računati za sljedeću sezonu, kada je obaveza da dva momka ispod 21. godine moraju biti na terenu.

“Na mladim igračima je da iskoriste šansu. Ne treba da imaju pritisak, već da igraju slobodno, da potvrde talenat Imaju potencijal, dobro rade na trenntima i ovo će za njih biti dragocjeno iskustvo”, dodao je Raičković.

Mladi u borbu za bodove, a neki od iskusnijih na pauzu…

“Ritam poslije korona perioda je mnogo težak, ne samo psihički, nego i fizički. Mi smo stalno pod imperativom pobjede, a utakmice dolaze na svakih četiri-pet dana. Osjeća se umor kod momaka koji su iznijeli najveću teret, što je i normalno, ako se zna da nakon duge pauze nijesmo imali puno vremena da se spremimo. Zato je pravi trenutak da neki iskusniji odmora, a mladi dobiju priliku od starta. To, naravno, ne mijenja ništa u našim ambicijama. Budućnost uvijek ide na pobjedu”, ističe vezista “plavih”.

Ajmo nešto reći i o Petrovcu, rivalu koji je vezao osam kola bez poraza, a u posljednjih 13 mečeva samo je jednom izgubio.

I to protiv Budućnosti pod Goricom…

“Dobra su ekipa, u pozitivnoj seriji. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca. Biće motivisani. Ali, motiva neće faliti ni nama. Ako je moguće, potrudićemo se da još više uvećamo bodovnu prednost na tabeli”, naglašava Raičković. Podgoričani prvi put u klupskoj istoriji mogu do duple krune…

“Titula je ostvarenje prvog cilj, a Kup je takođe naša želja. Razmišljaćemo o tome kada dođe vrijeme, ali uradićemo sve da prvi put osvojimo duplu krunu”, kaže Raičković.

Oporavak od šoka

Kakav šok za Petrovac prije pet dana na ,,Trešnjici umjesto cijelog plijena i uključivanja u trku za četvrto mjesto, tim Nenada Vukčevića odnio je iz Zete samo bod.

Sve zbog primljenog pogotka u drugom minutu nadoknade.

“Kad imate vodstvo od 1:0 i jedanaesterac da udvostručite prednost, normalno je da očekujete tri boda. Teško nam je pala ispuštena pobjeda, ali raspored je takav da se igraju utakmice svakih četiri-pet dana i ne smijemo da dozvolimo sebi da predugo žaiimo za onim što je bilo. Idemo dalje, biće i poraza i pobjeda… Moramo ostati fokusirani, naročito jer nas očekuje i polufinale Kupa”, izjavio je Marko Marković.

Koliko god im bilo krivo zbog ishoda meča sa Zetom, “neboplavi” moraju da budu zadovoljni šest bodova su odmakli od zone baraža, što je bio cilj poslije sumornog starta.

“U prvih deset kola sakupili smo bili svega četiri boda i bili zakucani za dno tabele. Sada sve izgleda mnogo bolje, a da smo pobijedili Zetu uključili bismo se i u borbu za izlazak u Evropu kroz prvenstvo. To je sa one tačke gledišta u prvom dijelu sezone izgledalo nevjerovatno. Primarni cilj nam je, svakako, da izborimo opstanak bez baraža i tome ćemo biti posvećeni do kraja prvenstva”, kazao je Marković.

“Nebo-plavi” su posljednji put protiv Budućnosti u gostima ostali neporaženi 1. septembra 2018. (1:1). Dobra prilika za isti poduhvat pruža im se večeras, budući da domaćin neće igrati u najjačem sastavu.

“Budućnost neće imati imperativ kao do sada jer je obezbijedila titulu, što može biti naša šansa da uzmemo bod ili iznenadimo pobjedom. Ipak, radi se o ekipi koja ima dovoljno mladih i talentovanih igrača, željnih dokazivanja, tako da to što neće igrati sa najjačim timom može biti mač sa dvije oštrice. Kakve god da su okolnosti, nikad nije lako igrati protiv Budućnosti pod Goricom. Svakako, u dobroj smo formi i imamo razloga da se nadamo pozitivnom ishodu”, istakao je Marković.

Ni Petrovac nije kompletan odsustvovaće povrijeđeni Raičević, Đurđević i Savković, te “požutjeli” Igor Vukčević.

Send this to a friend