Fudbal

Nikač vjeruje u duplu krunu

Budućnost je ispunila cilj u jesenjoj polusezoni što se tiče Kupa .„Plavi“ su ovjerili plasman u polufinale tako što su otpisali aktuelnog branioca trona ekipu Sutjeske, koju su pobijedili dva puta (2:0,1:0).

Trofej sada čeka novog vlasnika, a podgorički tim vidi šansu da u masovnijem takmičenju ide do kraja.

“Ispostavilo se da je prva utakmica pod Goricom bila presudna. Stekli smo dva gola prednosti i to nas je stavilo u dobru poziciju uoči revanša kraj Bistrice. Bili smo mirni, dok je Sutjeska imala veči pritisak i od starta je krenula ofanzivno. Iskoristili smo jednu grešku protivnika i dali gol kojim je sve bilo riješeno. Nikšićanima je onda trebalo četiri pogotka da prođu dalje, a to je bila nemoguća misija. U oba meča smo sačuvali mrežu i sa ukupnih 3:0 zasluženo prošli među četiri najbolje ekipe u Kupu”, rekao je Darko Nikač.

Upravo je napadač Budućnosti postigao jedini gol u revanšu kraj Bistrice, kaznivši ne baš najbolju procjenu štopera Nedića i golmana Giljena.

Nikač je bio strijelac i u prvom duelu četvrtfinala, a brojke govore da igra u dobroj formi četitri pogotka na posljednjih pet nastupa.

“Napadač je uvijek zadovoljan kada daje golove i ekipa pobjeđuje. Nadam se da ću nastaviti u sličnom ili još boljem ritmu. Osjećam da samu dobroj formi, a vjerujem da ćemo i kao tim u pobjedničkom raspoloženju završiti polusezonu”, ističe Nikač.

Dvadeset sedmogodišnji ofanzivac počeo je sezonu kao prvi izbor u vrhu napada, potom se preselio na klupu, imao manju minutažu. Vratio u najbolju postavu kada se povrijedio Alen Melunović, koji se u međuvremenu oporavio.

Trener Dragan Kažić sada je na slatkim mukama: ne forsira sistem sa dva klasična špica, a oba golgetera su u formi.

“Melunović je prije povrede bio u odličnom ritmu, a sada sam i j a u pravoj formi. Drago mi je da se Melunović oporavio i da ponovo konkuriše za mjesto u timu. Između nas vlada jaka, ali zdrava, konkurencija. Mislim da ima mjesta za obojicu na terenu, ali na šefu je da odluči ko će i koliko igrati”, naglašava Nikač.

Budućnost je eliminisala Sutjesku iz Kupa, ali Nikšićani imaju 11 bodova prednosti u trci za titulu.

,,Plavi“ računaju da će do zimske pauze smanjiti zaostatak za liderom.

“Imali smo i mi prošle sezone dvocifrenu prednost na tabeli, a na kraju smo osvojili titulu u posljednjem kolu. Fudbal je to. Vjerujemo u veleobrt na vrhu. Trenutna razlika nije realan odraz kvaliteta dva tima. Nadam se da će se Sutjeska okliznuti prije derbija pod Goricom, te da ćemo najvećeg konkurenta još jednom pobijediti pred svojim navijačima. Možemo do duple krune”, smatra Nikač.

Podgoričani u naredna dva kola gostuju Petrovcu i Komu. Pobjeda je imperativ.

“Slabije igramo u gostima, ali nadam se da ćemo to popraviti u mečevima koji su pred nama. Idemo redom, utakmicu po utakmicu, sada je najvažnije da osvojimo tri boda pod Malim brdom. Neće biti lako, Petrovac igra tvrdo, ali za nas je pobjeda obaveza”,  zaključio je Nikač.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola I
Gost
Nikola I

Koji ovo novinari forsiraju ovaj promasaj igracki.. cu nikac vjeruje.. a nije gola davao oce godine..

Send this to a friend