Fudbal

Nikšićani zovu navijače na šampionsko slavlje

foto: FSCG

Fudbalerima Sutjeske biće u subotu nakon utakmice protiv Dečića dodijeljen pehar šampiona Crne Gore.

Nikšićani su ove sezone dominantno osvojili titulu prvaka države, a matematički su trofej obezbijedili još šest kola prije kraja šampionata.

“Naš klub je na impresivan način odigrao cijelu sezonu i šest kola prije kraja šampionata osvojio titulu prvaka Crne Gore.

Ovo je prvi put odkako se u samostalnoj Crnoj Gori igra CFL da se pehar šampionu dodjeljuje prije kraja prvenstva, što dovoljno govori o nadmoći naše ekipe u tekućoj sezoni Telekom Prve Crnogorske fudbalske lige.

Napomenućemo da su ove sezone pali mnogi rekordi u crnogorskom fudbalu: Od 16. septembra plavi su povezali devet trijumfa u kojima naš kapiten Vladan Giljen nije primio gol – njegovo brojanje od 1.034 minuta nesavladivosti prekinuto je na stadionu pod Goricom 6. decembra, kada je Budućnost bila bolja od šampiona (3:1).
U tom periodu plavi su “okrenuli” kompletan krug crnogorskog šampionata savladavši sve protivnike u ligi bez primljenog gola, sa gol razlikom 19:1.

Naš strateg Nikola Rakojević je postao najtrofejniji crnogorski trener sa tri osvojena pehara šampiona, jedan više od Dragana Radojičića i Dejana Vukićevića.

Plavi imaju i dva reprezentativca Crne Gore jer su na spisku koji je danas objavio selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković nalaze imena Stefana Lončara (koji je standardni član mlade crnogorske reprezentacije) i našeg “ministra odbrane” Miloša Bakrača. Treba napomenuti da je za mladu reprezentaciju nastupao i Marko Vučić, kao i da su naši Milutin Osmajić, Aleksa Marušić i Darko Mićanović buduće nade na koje će računati selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić.

Sigurni smo da će naša ekipa oboriti i svoj (crnogorski) rekord u bodovnoj razlici između šampiona i drugoplasirane ekipe, koji je do sada iznosio maksimalnih 5 bodova iz 2012. godine.

U sezoni 2011/2012, Budućnost je pod vođstvom Miodraga Radulovića, trčeći sa Rudarom šampionsku trku, nadmašila Pljevljake za tri boda i sa ukupno 80 osvojenih bodova postala prvak Crne Gore.

Ukoliko plavi savladaju sve protivnike u naredna tri kola, oboriće i ovaj rekord i postati apsolutni vladari crnogorkog fudbala.

Još jedan rekord bi se mogao izjednačiti. Naime, plavi imaju 22 trijumfa u prvenstvu i pobjednom u naredna tri susreta izjednače još jedan domet šampionske generacije Budućnosti iz sezone 2011/2012, ali i Zete iz 2006/2007 koji su proslavili po 25 trijumfa u sezoni.

Ali, ne bismo zamjerili momcima, da obaranje ovih rekorda ostave za narednu sezonu.

Fudbalski klub Sutjeska poziva javnost i sve ljubitelje fudbala i sporta uopšte da u što većem broju dođu na naš stadion u subotu 19. maja i prisustvuju dodjeli šampionskog pehara, kako bi se na veličanstven način spustila zavjesa na jednu od najuspješnijih sezona našeg kluba u istoriji”, saopšteno je iz nikšićkog kluba.

Utakmica Sutjeska – Dečić odigraće se u subotu od 20 sati.

Send this to a friend