Fudbal 1.CFL

Nismo imali sreće, ali smo pokazali kvalitet

Dečić se ne šali! Valjda je to konačno svima jasno, jer iz neđelje u neđelju pričati o Tuzanima kao najprijatnijem iznenađenju, jednostavno više ne može.

Dečić više nije hit, on nije iznenađenje, to je definitivno tim koji je Edis Mulalić skockao gotovo do savršenstva i tim protiv kojeg mnogi misle da nemaju sreće, ali zapravo ništa nije slučajnost Tuzani imaju snagu, moć, nevjerovatnu borbenost i želju, a kako odmiče vrijeme i sve veći kvalitet, zašto i to ne reći…

Iako je Dečić u startnoj postavi protiv Sutjeske imao osam igrača, koji su prošle sezone igrali Drugu ligu, Tuzani su drugi put u četiri dana očitali lekciju Nikšićanima i pokazali da nijesu slučajno jedini tim koji koliko-toliko prati lidera na samom vrhu prvoligaške tabele. Dečić je do četvrtog minuta sudijske nadoknade imao veliki brejk, ali je Sutjeska uspjela da stigne do gola, nakon kojeg su Tuzani čak imali i zicer da, ipak, trijumfuju…

“Dobro je poznato da je u fudbalu najteže igrati protiv istog protivnika u kratkom vremenskom intervalu. Savladali smo Sutjesku u Kupu, ostavili ih bez borbe za trofej u tom takmičenju, koji im je možda bio spas sezone, s obzirom na loš početak u prvenstvu. Međutim, u toj utakmici smo pokazali da smo tim koji zna da odigra na rezultat i napravili zaista uspjeh, jer je Dečić prvi put u polufinalu. Sada, u prvenstvenom okršaju, znali smo da će biti još teže. Ali imali smo svoj cilj, bili jako blizu pobjede…Očigledno je da ovog puta nijesmo imali sreće, jer smo primili gol u četvrtom minutu sudijske nadoknade, a zatim propustili zicer za pobjedu. Ali svakako da je i ovo vrijedan bod za nas”, naglasio je Pavle Velimirović, golman Dečića.

Pouzdani čuvar mreže Tuzana i protiv Sutjeske bio je na visini zadatka, a Dečić je dopisao još jedan meč ove sezone bez poraza (15. u prvenstvu i 2. u Kupu), a te brojke jasno pokazuju da je to sve samo ne slučajnost.

“Radimo zaista dobro, idemo od utakmice do utakmice i skupljamo bodove. Ne pravimo velike planove, ali ne želimo protiv nikoga se predamo. Pokazali smo da možemo da igramo sa svima. Sa Sutjeskom smo tri puta ove sezone igrali, nijesu nas savladali, vjerovatno i to pokazuje da nijesmo loši”, naglasio je čuvar mreže Dečića. Vremena za analize nema, već sjutra Dečić očekuje meč protiv Podgorice.

“Odmah nakon duela kraj Bistrice fokusirali smo se na utakmicu sa Podgoricom. Igramo na svom terenu, a to je samim tim dodatna obaveza da ostvarimo pozitivan rezultat. Neće biti lako, svjesni smo kvaliteta Podgorice, bez obzira što su upali u rezultatsku krizu, ali nadam se da možemo nastaviti dobar niz”, istakao je Velimirović.

Send this to a friend