Fudbal Petrovac u posljednjem kolu prve polusezone dočekuje Podgoricu

Oba tima hoće lijep kraj jeseni

Kako god da se završi posljednje kolo jesenje polusezone, Petrovac zadovoljan ide na zimski raspust nakon što se pridigao sa začelja tabele.

Nije to rezultat kojim se ponose “plavo-bijeli”, nijesu počeli prvenstvo da bi se borili za opstanak, planovi su bili drugačiji, ambicije veće…

Ali, kako je krenuo šampionat, gdje je primorski prvoligaš bio dok ekipu nije preuzeo trener Nenad Vukčević mjesto u baražu djeluje kao uspjeh. Petrovčani će na proljeće juriti status u eliti bez doigravanja, ali prije toga žele pobjedom da završe prvu polovinu ligaškog dijela. Pod Malo brdo danas stiže Podgorica.

“Nadam se da ćemo na lijep način završiti jesenju polusezonu. Cilj je da pobijedimo, iako znam da nas čeka težak posao protiv kvalitetne ekipe Podgorice. Oni imaju disciplinu u igri. Kod njih se zna najhitnije je da ne prime gol, a u napadu strpljivo čekaju šansu. Ide im dobro u oba pravca. Ipak, imamo i mi svoje adute. Dobrodošao nam je dan više za pripremu utakmice jer su momci umorni. Vjerujem da smo spremni da na svom terenu izvučemo najbolje iz sebe, a nadam se da će to biti dovoljno za tri boda koja bi mnogo značila za proljećnu polusezonu”, rekao je trener Nenad Vukčević.

Krunisati polusezonu

Podgorica je tokom cijele polusezone pokazala da može da igra ravnopravno sa svima. Najmlađi prvoligaš daleko je od borbe za spas Podgorica je pobjedama protiv Sutjeske i Zete nagovijestila da može da se umiješa i u borbu za Evropu. Lješkopoljci, danas, moraju izvući povoljan rezultat pod Malim brdom kako bi te nade bile realne i tokom zimske pauze…

“Očekuje nas neugodan meč protiv Petrovca. To je ekipa koja je loše otvorila sezonu, imala veliku rezultatsku krizu, ali je onda uspjela da se digne. Pokazala je to i protiv Iskre na Starom aerodromu. Svjesni smo da je i za Petrovac, kao i za nas, ovo jako značajan meč, pa sa dosta opreza ulazimo u utakmicu”, kazao je Jovan Vujović, vezista Podgorice.

Podgorica je spremna da nastavi dobar niz na posljednja tri meča nije doživjela poraz, dok je Petrovac u prethodnom meču na svom terenu doživio debakl od Rudara (4:1)…

“Neće nas taj rezultat zavarati. Znamo daje to dobra ekipa koja odlično može da odigra na rezultat. Već smo igrali dva puta i dobro se poznajemo. Vjerujem da možemo do povoljnog rezultata”, dodao je Vujović.

Send this to a friend