Fudbal Pejović svjestan da Evropa kroz Kup ili prvenstvo nije daleko

Očekujem puno, jer smo na dobrom nivou

Podgorica je tokom premijerne polusezone u elitnom karavanu ispisala istorijski rezultat! Peto mjesto sa 26 bodova (samo dva boda manje od četvrtog mjesta koje može da vodi u Evropu) i plasman u polufinale Kupa su dokaz da se u Lješkopolju dobro radi.

A pripremni period uliva još više samopouzdanja iskusnom strategu Vojislavu Pejoviću.

“Žuti” su savladali Adriju sa 4:0, Zetu 1:0, Drezgu 2:0, Dečić identičnim rezultatom, dok su od Novog Pazara bili bolji sa 3:1.

“Sve ide kako smo planirali i željeli u pravom smjeru. utakmice koje smo odigrali igrali smo na dobrom nivu, tako da očekujem puno od drugog dijela”, rekao je Pejović za DN, svjestan da je primarni cilj (opstanak) blizu, a da Evropa kroz Kup ili prvenstvo nije daleko.

“Znamo da će da bude teško, da će sve utakmice da budu na nož, jer su i ekipama iz vrha i sa dna bodovi prijeko potrebni. Biće svima mnogo teže nego u prvom dijelu” dodao je trener Lješkopoljaca.

Podgorica bi za sve tokom proljeća mogla da bude nagazna mina, jer se pojačala provjerenim igračima stigli su Radule Živković, Mićo Perović, Stefan Marjanović i Jovan Nikolić.

“Mislim da su momci koje smo doveli prava pojačanja. Imali smo taj mali peh za Živkovićem koji se odmah povrijedio, odsustvovaće još desetak dana, ali računamo na njega kada se oporavi”, poručio je Pejović, čija će ekipa do početka prvenstva i utakmice sa liderom Budućnosti (18. februar) odmjeriti snage još sa Komom (subota) i Željezničarom iz Pančeva (utorak).

A sudiće po novajlijama koji su orijentisani uglavnom defanzivno, Podgorica će biti još čvršća nego jesenas kada je primila 20 golova na 19 utakmica…

“Imali smo čvrstinu i u prvom dijelu, to nije sporno, ali drugi dio je zaht’evniji zbog parnih kartona, umora igrača… Momci su tokom jeseni napravili veliki posao, ali smo osvježili kadar kako bismo imali veću rotaciju”, rekao nam je Pejović, koji je podvukao…

“Mi ćemo na proljeće da odigramo sigurno 19 utakmica 17 u prvenstvu, dvije u Kupu zbog toga smo proširili kadar. Sve smo radili planski kao što Podgorica uvijek radi”.

Send this to a friend