Fudbal

Ogromna je čast biti kapiten Budućnosti

Darko Nikač će u drugom dijelu sezone sa kapitenskom trakom predvoditi fudbalere Budućnosti.

Iskusni napadač dobio je čast nakon odlaska Momčila Raspopovića u Rijeku da bude prvi među jednakima u taboru “plavih”.

“Velika je čast biti kapiten Budućnosti. Nije mi prvi put da budem kapiten, kod trenera Nenada Vukčevića sam takođe nosio traku. Biti kapiten je velika odgovornost, treba biti primjer na terenu i van njega i učiniću sve od sebe da opravdam povjerenje koje su mi dali saigrači i trener Vermezović”, kazao je Nikač za zvanični sajt Fudbalskog kluba Budućnost.

Podgoričani u prvenstvu zaostaju 13 bodova u odnosu na Sutjesku, dok su u Kupu dogurali do polufinala i imaju veće šanse za trofej u tom takmičenju.

“Glavni smo favoriti u Kupu, to ne treba kriti i to svi znaju. Žao mi je što smo dozvolili ekipi Sutjeske da u prvenstvu toliko odmakne, ali „prosuli“ smo dosta bodova na strani i oni su to na pravi način iskoristili. Pobijedili smo ih dva puta u mjesec dana u okviru prvenstva i Kupa, nastojaćemo da uspostavimo svoju igru u nastavku šampionata i vidjećemo kakav će ishod biti na kraju. U Antaliji imamo jake provjere, nije lako postići gol protiv ovako jakih protivnika i ne brine me trenutna neefikasnost. U fazi smo priprema kada se radi naporno, vjerujem da ćemo vremenom dobiti svježinu a onda će i golovi dolaziti mnogo lakše.”

Igrači su odlučili da Nikač bude kapiten, njegov prvi zamjenik biće Petar Grbić, a drugi reprezentativac Milan Mijatović.

“Sviđa mi se ovaj način rada, šef je unio dosta novih stvari i podigao ekipu na viši nivo. Disciplina je na visokom nivou, na treninzima se radi dosta jako i kvalitetno i uvjeren sam da će se vrlo brzo vidjeti rezultati ozbiljnog i profesionalnog rada. Glavni adut nam je odlična atmosfera u ekipi, mogu slobodno i iskreno reći da nikad nije bolja. Mlađi igrači poštuju starije, s druge strane mi koji smo stariji ne zloupotrebljavamo to već im pomažemo u svakom smislu. Ko god da je od nas trojice izabran za kapitena, ne bi bilo nezasluženo.”

Nikač je navijače Budućnosti posebno “kupio” u jesen 2015. godine, kada je utakmicu protiv Rudara odigrao na svoju odgovornost, iako su mu doktori preporučili mirovanje zbog mononukleoze. Bio je najbolji na terenu i istakao se golom i asistencijom.

“Opet bih isto uradio! Bio je to veoma bitan meč za nas i morao sam da igram, iako sam nakon toga završio u bolnici na infektivnom odjeljenju. Volim ovaj klub i uradio bih sve za njega, nisam ni tad tome pridavao neku važnost već smatram da sam uradio normalnu stvar za svoj klub.”

Problemi i štrajkovi zbog neisplaćenih zarada prošlost su pod Goricom. Fudbaleri imaju odlične uslove i preostaje im samo da se koncentrišu na obaveze na terenu.

“Generalno stanje u klubu je na vrhunskom nivou. O primanjima i redovnosti više ne razmišljamo, naše je samo da treniramo i igramo, uprava stoji iza nas u svim segmentima i ulaže i u nas i u infrastrukturu. Učinićemo sve da rezultatima opravdamo njihov trud, a posebno očekivanja naših pristalica”, poručio je za kraj novi kapiten Budućnosti Darko Nikač.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Cu ovaj ce bit kapiten… e dabogda ispali iz lige.. taj ni u drezgu igrat ne moze a vi ga za kapitena stavljate..

Send this to a friend