Fudbal

Omladinke napadaju prvo mjesto u Letoniji

Naša omladinska ženska fudbalska selekcija od sjutra je na turniru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Letoniji, gdje će igrati u grupi B4, sa domaćinom, Bugarskom i Azerbejdžanom.

Na premijeri će u srijedu u podne odmjeriti snage sa Azerbejdžanom.

“Dosta smo oslabljeni. Nekoliko igračica je povrijeđeno, Ivana Boričić je priključena A selekciji, zbog povrede Maje Šaranović, ali se nadamo da ćemo napraviti dobre rezultate”, kazao je Tatar.

Prošle godine je naša U 19 selekcija iznenadila na turniru u Slovačkoj i osvojila prvo mjesto, plasiravši se u elitni rang.

“U tom rangu su, realno, mnogo jači timovi, a sada smo u konkurenciji sa rivalkama koje su na našem nivou. Možda se Bugarska malo ističe, ali vjerujem da možemo da igramo protiv njih”, dodao je Tatar.

Ekipu će sa kapitenskom trakom predvoditi Tanja Malesija, koja je nedavno potpisala ugovor sa Dinamom iz  Moskve.

“Naravno da nam je cilj da igramo za prvo mjesto, ali najvažnije je da pokažemo borbu, pravi stav i koliko možemo, a u tom slučaju doći će i rezultat”, kaže Tanja Malesija.

Sa optimizmom na predstojeći turnir gleda i Katarina Čađenović.

“Nadam se da možemo da ponovimo rezultat iz prošle godine, to nam je cilj, ali želimo i da odigramo dobro, da steknemo još više iskustva. Uvijek sa posebnom željom i motivom igramo za reprezentaciju, uvijek jedva čekamo da obučemo crveni dres i u njemu pokažemo najviše što možemo”, kazala je igračica Breznice.

Tri dana kasnije, takođe od 12 časova, Crna Gora se sastaje sa Letonijom, dok će 9. aprila rival biti Bugarska.

Plasman u elitnu rundu izboriće pobjednici šest grupa, kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Send this to a friend