Fudbal Budućnost dočekuje Petrovac

Optimizam pod Goricom: Da nastavimo seriju dobrih rezultata

Prvi meč nakon reprezentativne pauze Budućnost igra sjutra protiv Petrovca sa željom da nastavi seriju dobrih rezultata.

“Plavi” su lideri šampionata Crne Gore, a u posljednjih 10 mečeva, računajući i Kup, imaju devet pobjeda i remi sa Dečićem pod Goricom.

“Imamo seriju dobrih rezultata, a od Petrovca do kraja sezone ćemo igrati vjerovatno u ritmu nedjelja – srijeda jer će nas vjerovatno sačekati produžetak prvenstva zbog odložene utakmice upravo sa Petrovcem. Biće to veći napor za igrače, ali vjerujem da smo navikli na to. Želimo da dokažemo da nije slučajno sve ovo što smo napravili, i da imamo kvalitet i kapacitet da završimo prvi dio na prvom mjestu”, rekao je trener Budućnosti Mladen Milinković.

Ipak, neće potcijeniti Petrovac, bez obzira što se rival nalazi na posljednjem mjestu na tabeli.

“Petrovac svakako može da iznenadi, jer tabela nije odraz ili mjerilo kvaliteta. Protivnik u nekim utakmicama nije imao sreće, a u posljednje vrijeme su imali veliki broj odsutnih igrača. Sa jedne strane, to je njihov problem, ali i naš, jer su donekle nepoznanica za nas, ne možemo da predvidimo kako će igrati… Međutim, uvijek potenciramo da je bitno da mi budemo pravi, da se držimo naše igre i da će tako doći dobar rezultat”, rekao je Milinković, koji je ne očekuje laku utakmicu.

“Nije to fraza, jer jednostavno uvijek je prvi meč nakon pauze malo teži. Nadam se da ćemo da osvojimo tri boda i da ćemo da nastavimo sa serijom dobrih rezultata kako bi u dobroj atmosferi dočekali Kup”.

Budućnost je vezala 20 utakmica bez poraza pod Goricom u domaćim okvirima (18 pobjeda, dva remija), a to sigurno utiče na samopouzdanje.

“Nadam se da ćemo nastaviti sa tim nizom. Trebali bi da pobjedimo, favoriti smo na papiru, imamo kvalitetniju ekipu, ali to u fudbalu ne mora ništa da znači. Petrovac je iznenadio Sutjesku u Nikšiću, postigao je tri gola, opet je iznenadio Sutjesku neriješenim rezultatom u Petrovcu. Treba biti oprezan, ozbiljan i disciplinovan, vjerujem da će momci pokazati karakter i pobjednički mentalitet“.

Susret pod Goricom zakazan je za 16 sati.

Send this to a friend