Fudbal Telekom 1. CFL (16. kolo)

Optimizam u Zeti, Titograd spreman da joj pomrsi račune

Zeta je na ,,DG areni“ dva puta u pet dana dobila injekciju samopouzdanja, pa potpuno ,,zdrava“ – rezultatski, posljedično i psihološki – dočekuje meč sa Titogradom na svom terenu.

– Atmosfera u timu je odlična poslije pobjeda nad Podgoricom u četvrtfinalu Kupa i u prvenstvu. Nije lako istog rivala savladati dva puta u sedmici. Odlično smo reagovali poslije poraza od Sutjeske i sa velikom dozom optimizma očekujemo duel sa Titogradom – rekao je Matija Lambulić.

Da joj zbog napuštanja terena u meču sa Budućnošću nijesu oduzeta dva boda, Zeta bi bila usamljena na trećem mjesut Telekom 1. CFL.

Ovako, ima isti saldo kao i Podgorica i Sutjeska, i vjeruje da će nakon 16. kola biti iznad nekog od konkurenata.

– Zanima nas mjesto u vrhu tabele i izlazak na evropsku scenu. Naše ambicije su jasne i zbog toga protiv Titograda samo tri boda dolaze u obzir. To ne znači da ne poštujemo Titograd, koji diže formu i zaostaje za nama samo četiri boda, ali vjerujemo u sebe – dodao je Lambulić.

Mladi napadač još čeka na prvijenac ove sezone. Možda je meč sa Titogradom prava prilika?

– Volio bih da bude tako, napadač sam i logično je da se najbolje osjećam kad zatresem mrežu. Ipak, učinak ekipe je ispred svega i najvažnije je da pobijedimo. Ukoliko dobijem šansu, uradiću sve da pomognem timu da upiše tri boda – naveo je Lambulić.

Titograd je u meču bez prava na kiks savladao Jezero i tako potvrdio sve bolju formu, jer je na posljednjih sedam mečeva doživio poraze samo od Budućnosti i Rudara. Nekadašnji šampion Crne Gore najavio je i prodor ka sredini tabele, uspio da istopi zaostatak za konkurentima, pa je trenutno na samo četiri boda od trećeplasirane Podgorice, što znači da se Titograd vratio u život.

Pobjeda protiv Jezera vratila je samopouzdanje kod izabranika Nikole Rakojević, pa sada sa mnogo motiva odlaze na megdan Zeti, gdje imaju šansu da definitivno potvrde da je kriza prošlost, ali i već nakon ove runde preuzmu mjesto u gornjem dijelu tabele.

– Zadovoljni smo nakon pobjede protiv Jezera. Bodovi iz tog duela mnogo nam znače i na psihološkom planu, pa sada sa nestrpljenjem očekujemo meč na ,,Trešnjici“, svjesni da bi brejk bio veliki ,,vjetar u leđa“ za finiš polusezone – kazao je Alden Škrijelj, ofanzivac Titograda, koji je golom u 65. minutu i donio ,,romantičarima“ tri boda protiv Jezera.

Titograd je u prvom dijelu savladao Zetu na Starom aerodromu (1:0), ali u taboru tima ,,crvenih“ svjesni su težine zadatka, pa sa dosta opreza ulaze u ovaj meč.

– Zeta je u pet dana dva puta savladala Podgoricu, stigla do polufinala Kupa, nastavila da krči put ka samom vrhu tabele i jasno je da je u dobroj formi. Dakle, neće biti lako, Zeta je posebno neugodna na svom terenu, ali dokazali smo ove sezone da možemo biti veoma opasan rival, tako da se nadam da i pored svega možemo do pozitivnog ishoda – dodao je Škrijelj.

Utakmica na Trešnjici počinje u 15 sati.

Send this to a friend