Fudbal

Oslabljena Sutjeska napravila još jedan korak ka tituli

Sutjeska je u odloženoj utakmici 25. kola dokazala zašto je budući šampion Crne Gore ekipa Nikole Rakojevića je bez pet startera (Miloš Bakrač, Mirko Radišić, Igor Ivanović, Stefan Denković, Šaleta Kordić nisu igrali zbog povrede) savladala Rudar koji se očajnički bori za izlazak u Evropu.

Kraj Bistrice je ispisan trijumf od 2:1, a prelomili su Luka Merdović i Milutin Osmajić svojim debitantskim golom.

Tako je Sutjeska došla do rekordnih 20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost sedam kola prije kraja. I sve je spremno za šampionsko slavlje, jer “plavo bijeli” već protiv Iskre u subotu mogu da osvoje titulu, samo da ostvare isti ili bolji rezultat od Budućnosti koja gostuje ekipi Mladosti.

“Ne bih o tome. Ne želim da razmišljam o tituli. Sve je to lijepo, primakli smo se, ali kada bude gotovo pričaćemo”, rekao je trener Sutjeske, Peco Rakojević, koji je zadovoljan novom pobjedom. “Zasluženo smo slavili. Rudar jeste u jednom periodu imao loptu u nogama, ali nisu imali šanse. Naše prilike su bile bolje.”

Rudar je pokušao da se vrati preko Burzanovića (šutirao pored gola), Rackovića i Sopa, ali nije im se dalo. Sedam kola prije kraja, “rudari” su od Evrope daleko čak pet bodova.

“Nije moglo bolje kada napravimo toliko grešaka u odbrani i u veznom redu. Sutjeska je odigrala dobru utakmicu, a kaznila naše greške. Bolji rezultat nismo zaslužili. Ništa nije izgubljeno, još je 21 bod u opticaju. Probaću da dignem ekipu i da u narednom meču pokažemo više”, rekao je trener Rudara Miodrag Vukotić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
micko
Gost
micko

Ja samo ne mogu da vjerujem da ce Sutjeska dobiti trofej na pocetku sledece sezone, pa ovi iz FSCG ne razmisljaju da mozda pola ovih igraca nece igrati za Sutjesku da isti kapiten nece mozda podici pehar, al nema veze to jedino moze kod nas u ovu mrcnu drzavu i nesretni FSCG …

requiem
Gost
requiem

a otkud ti ta.informacija

Send this to a friend