Fudbal Novi prvoligaš igrao je odličnu sezonu u elitnom društvu

Pandemija zaustavila Podgoricu, uskoro razgovori o platama u klubu

Fudbaleri Podgorice nalaze se, kao i svi ostali crnogorski klubovi, na prinudnom odmoru. Neočekivana pauza sve je zadesila pojavom koronavirusa, pa je domaći šampionat prekinut do daljnjeg.

Šta će se dešavati u budućnosti, teško je reći, ali je činjenica da ljubitelji fudbala očekuju nastavak prvenstva, odmah nakon prolaska pandemije.

“Ova situacija sa korona virusom je veoma ozbiljna. Nas je kao ekipu malo i omela, jer smo se u drugom dijelu prvenstva zahuktali. Nastavak je tek krenuo, odigrali smo samo četiri kola i morali smo na prinudan odmor. Nadam se da će biti bolje ubrzo i da ćemo moći da se vratimo obavezama”, rekao je Vojo Pejović, šef stručnog štaba Podgorice.

UEFA je prije par dana poslala jasnu poruku svim nacionalnim savezima da se prvenstva moraju završiti. Kakvo je vaše mišljenje po tom pitanju?

“Najprije treba ispoštovati preporuke ljudi iz Nacionalnog koordinacionog tijela i da se držimo pravila koje su oni zacrtali. Ako bude tako, onda neće biti ni problema da se uz jedan zgusnut kalendar završi prvenstvo.”

Poslije 23. odigrana kola, Podgorica se nalazi na šestom mjestu na tabeli sa 29 bodova. Samim tim, četa Voja Pejovića je na samo četiri boda od pozicije koja će na jesen voditi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

“Mislim da smo do sada odigrali jako korektno. Možda smo mogli i više, posebno u mečevima gdje smo ispuštali bodove u poslednjim sekundama. U suštini, treba da budemo zadovoljni”, rekao je Pejović.

Kao i sve njegove kolege i Pejović je igračima dao plan rada za ovaj period.

“Dali smo plan i program rada igračima, a koliko je to moguće ispuniti veliko je pitanje. Jer, znate i sami kako se situacija kreće, ima nediscipline među građanima i ja vjerujem da će ubrzo doći do 24-časovnog karantina. Ako tako bude, onda će zaista biti teško.”

Mnogi klubovi u regionu najavili su smanjenje plata igračima. U Crnoj Gori to niko još ne pominje, a na pitanje da li o tome na ” DG Areni razmišljaju, odgovorio je:

“Mi do sad nismo pričali o tome. Mislim da ćemo u narednim danima obaviti i razgovore oko toga”, poručio je Pejović.

Send this to a friend