Fudbal

Partizan u Beogradu završava posao

Više od pola posla odradio je Partizan u Danskoj, gdje je pobijedio Nordsjeland (2:1) u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. “Parni valjak” večeras u Beogradu ima priliku da dotuče rivala i obezbijedi plasman u plejof, gdje bi trebao da ga čeka Bešiktaš (slavio kao domaćin u prvom meču 1:0 protiv LASK-a). Međutim, u Humskoj razmišljaju samo kako kompletirati večerašnji zadatak…

“Nordsjeland je interesantna ekipa. Igra atraktivno, brzo, njeguje kvalitetnu pas igru. Bilo ko da se nađe na terenu, riječ je o ekipi koja ne odustaje od koncepta. Imamo pozitivan rezultat, ali imamo i respekt prema Dancima. Neće nam biti lako”, najavljuje trener Zoran Mirković.

“Maksimalno smo oprezni. Izuzeto cijenim protivnika, koji nikad ne kalkuliše i uvijek ide na pobjedu. Većina je tu omladinskih i mladih reprezentativaca Danske. Vidjećete gdje će ti momci biti za nekoliko godina. Zato moramo da budemo pravi i završimo posao”, zaključio je Bata.

Najveća iznenađenja u prvim susretima režirali su Dinamo Minsk (razbio Zenit 4:0) i Trenčin (istim rezultatom potopio Fejnord). Rijeka poslije remija (1:1) mora po makar jedan gol u dvorištu Sarpsborga, a Hajduku u Rumuniji treba zlatni pogodak u gostima. Maribor u Ljudskom vrtu juri dva gola minusa protiv Rendžersa (1:3), dok Spartak iz Subotice ima male šanse u odajama Brondbija nakon domaćeg poraza (0:2).

Send this to a friend