Fudbal

Perović sačuvao Lovćen pred revanš baraža

foto: CdM

Malo pravog fudbala, previse nervoze (posebno u finišu pored klupe Cetinjana) i izležavanja, na kraju bez gola Kom i Lovćen su odigrali kalkulantski prvi meč baraža, pa će u 90 minuta na “Trešnjici” u nedjelju stati cijela sezona i jednih i drugih.

Sve fudbalsko na Zlatici stalo je u prvih 45 minuta. Kom je furizono krenuo, Lovćen se vješto branio i zahvaljujući golmanu Peroviću odbranio. Milosevic dva puta, Kažić čak tri, uz sjajnu šansu za rezervistu Rudovića falilo je međutim koncentracije i znanja da se Cetinjani “otvore” a utakmica dobije potpuno drugačiji tok.

“Znali smo da će biti komplikovano. Bili smo bolji, ali Perović nas je spriječio da slavimo. Pokušaćemo na ‘Trešnjici’ da dokažemo da zaslužujemo status prvoligaša”, poručio je defanzivac Zlatičana Andrija Simunović.

A drugo poluvrijeme proteklo je u besomučnom napucavanju lopte, jalovim pokušajima domaćina i nedostatku snage i jednih i drugih da ozbiljnije zaprijete. I bespotrebnom izležavanju i zadržavanju lopte. Arbitar Miloš Novović propustio je da isključi kapitena Koma Golubovića sredinom drugog dijela (gledalaca: 500. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Miodrag Brajović (Podgorica).
drugi žuti karton) možda bi to natjeralo Cetinjane da krenu odlučnije, ovako ostalo je mršavih 0:0 pred krucijalni revanš.

“Kom ostaje favorit, ali nadam se da možemo da elite”, istakao je trener Lovćena Dejan Roganović. “Imamo problema sa snagom, ali radićemo u toku ova dva tri dana na završnom pasu, to nam je danas nedostajalo”.

Send this to a friend