Fudbal Vukčević: Momci rade dobro, tražimo pojačanja prema naprijed

Petrovac privodi kraju prvu nedjelju priprema za sljedeću sezonu

Petrovac privodi kraju prvu nedjelju priprema za novu sezonu koja startuje 15. avgusta.

Prethodna je završena po planu, serijom od devet utakmica bez poraza, što je rezultiralo očuvanjem prvoligaškog statusa bez baraža.

Želja ,,nebo-plavih“ je da nastave u istom ritmu, što neće biti ni malo jednostavno, budući da je ekipa ostala bez ključnih igrača, a do sada su stigla samo dva pojačanja – Sava Gardašević iz Koma, kao i Nikola Stojanović koji je prethodno nastupao za Dečić.

“Među posljednjima smo počeli sa radom, ali ne možemo da se vraćamo na priču o dešavanjima u prošloj sezoni. To je završeno. Ispunili smo cilj i okrenuli se novim izazovima. Nijesmo pričali o ambicijama, ali trenutno je realnost da se opet borimo za opstanak bez baraža”, rekao nam je trener Nenad Vukčević, koji nastavlja:

“Zadržali smo momke koji su igrali u odbrani, osim Kajevića. Tu smo u prednosti što se tiče uigravanja. Napustili su nas Kalezić, Petar Vukčević, Raičević i Muharemović, fudbaleri koji su bili jako bitni za našu igru. Još smo u fazi traganja pojačanja prema naprijed. Od dinamike njihovog dolaska zavisi koliko će nam trebati da sklopimo tim. Pokušaćemo da angažujemo makar još dva provjerena fudbalera sa ofanzivnim karakteristika. Momci koji su tu rade profesionalno, posvećeni su, pokazuju pravi odnos prema obavezama. Maksimalno sam zadovoljan kako treniraju. U nedjelju ćemo imati kontrolnu utakmicu protiv Koma. To će biti prilika da vidimo trenutnu formu i nivo fizičke spreme”, ističe Vukčević.

Četrdeset petogodišnji stručnjak jesenas je preuzeo Petrovčane kada su bili na dnu tabele.

Od tada je digao ekipu koja je dobila čvrstinu, disciplinu i bolje rezultate. O tome svjedoči činjenica da je primorski prvoligaš doživio samo jedan poraz u posljednjih 14 utakmica.

“Trudićemo se da i ubuduće zadržimo prepoznatljivi stil igre. Volio bih da budemo čvrsti pozadi, da naprije odbranimo svoj gol, a u napadu da igramo strpljivo, da čekamo šansu i budemo precizni iz obećavajućih situacija. Imamo dosta promjena u tom dijelu ekipe i sigurno će nam biti potrebno vrijeme da dostignemo ono što želimo. Optimista sam i vjerujem u ono što radimo”, zaključio je Vukčević, nekadašnji trener Budućnosti i Rudara, te dugogodišnji član mlade reprezentacije Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
GROBARI PLAV
Gost
GROBARI PLAV

Ajte u drugu ligu prelošii stee

Samo Buducnost
Gost
Samo Buducnost

Dugujete po nekoliko plata, pola ekipe vam je otislo iz istog razloga.. mladje selekcije vam rade u nehumanim uslovima bez pomocnih trenera , bez kondicionog, bez terena, trenira se po livadama bez adekvatnog prevoza.. itd…

sara
Gost
sara

nijesu treneri krivi za to. Koliko para toliko muzike. Svi se suočavamo sa ozbiljnim zdravstvenim izazovom prouzrokovano epidemijom virusa. težina opste situacije u državi je ogromna. A ne samo od pojave virusa nego odavno. Nego tome je narod kriv. Vi treba da ovo napišete i da se obratite na veće instance a ne pojedincu za situaciju u fudbalu… Lično znam… Više »

Samo Buducnost
Gost
Samo Buducnost

Niko nije rekao da su treneri krivi nego procitaj sta pise.. pise da nema trenera koje bi trebalo da imaju!!!! Svi su upozmati sa situacijom u svakom klubu.. kako moze kom, buducnost, podgorica, iskra, grbalj i dr. da obezbijede uslove tako mogu i ovi.. od opstina se dobijaju grdne pare neki po 250 -600 hiljada.. dje su te pare..!!??

Đorđe Božović
Gost
Đorđe Božović

Važno je da para ne fali za Budućnosti ostali su nebitni oće li ikada tome doći kraj

Send this to a friend