Fudbal Telekom Prva liga

Petrovac traži bodove kod kuće, Zeta iskupljenje za poraz od Sutjeske

Petrovac je vezao tri pobjede u gostima, a isto toliko utakmica traje post kada je u pitanju domaći teren.

“Nebo-plavi” će priliku za prvo slavlje pod Malim brdom od 2. novembra, kada je savladan Grbalj 2:0, imati danas protiv Zete.

Dva tima dočekuju 21. kolo Telekom 1. CFL u različitom raspoloženju. Tim Nenada Vukčevića je na startu druge polusezone slavio protiv Koma u gostima (1:0), dok su Zećani kao domaćini poraženi od Sutjeske (3:1).

“Bodovi koje smo osvojili protiv Koma su sjajna motivacija za predstojeći meč. Svjesni smo, ipak, da nas i pored prednosti domaćeg terena očekuje težak ispit protiv sasvim solidne ekipe Zete. Poštujemo protivnika, bolje je pozicioniran od nas na tabeli, ali vjerujemo u sopstvene kvalitete”, kazao je štoper Luka Medigović.

Zeta se nije snašla u prvom meču koji je na “Trešnjici” odigran pod reflektorima. Ekipa Dejana Roganovića je u derbiju prve proljećne runde poražena od Sutjeske, a izgubljene bodove neće biti lako nadoknaditi pod Malim brdom.

“Krenuli smo porazom, što nijesmo očekivali uprkos tome što nam je gostovao aktuelni šampion. Pružili smo dobru partiju, naročito u drugom poluvremenu i uz malo sreće mogli smo do boda. Nijesmo iskoristili šanse i iskusna ekipa kakva je Sutjeska je to kaznila. Neugodan su rival, sigurno puni samopouzdanja poslije pobjede nad Komom. Naš cilj se, međutim, zna odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda”, rekao je desni bek Amel Tuzović.

Petrovac i Zeta igraće od 14 sati.

Send this to a friend