Fudbal Prva liga

Plavi brane prvo mjesto

foto: dan.co.me

Nakon preuzimanja prvog mjesta na tabeli, stigao je plasman u četvrtfinale Kupa Budućnost je svoja na svome krajem oktobra, da tako kažemo.

Kao neko ko juri duplu krunu, Budućnost uoči današnjeg duela sa Petrovcem, u 13. kolu Telekom 1. CFL, može da bude zadovoljna pozicijom na oba fronta.

“Ovo smo željeli kada smo započeli sezonu na domaćoj sceni. Prvi smo na tabeli, a nakon toga smo prošli i u Kupu. Borićemo se za oba trofeja, vjerujem da imamo snage za to”, rekao je Petar Grbić, koji nastavlja:

– Nijesmo imali sreće u nekim utakmicama. Igrali smo dobro, ali nas je slaba realizacija koštala gubitka određenih bodova. Sada sve ide kako treba. Stvaramo šanse i dajemo golove. Dok god je tako, neću da brinem. Samo treba da nastavimo u ovome ritmu. Na pravom smo putu”, dodao je krilni napadač podgoričkog tima na jučerašnjem brifingu u klupskom kampu na Starom aerodromu.

Draško Božović igra u dobroj formi, o čemu svjedoči činjenica da je postigao pet pogodaka. Uz to je i prvi asistent tima.

“Zadovoljan sam svojim partijama, ali učinak ekipe je najbitniji. Uhvatili smo dobar ritam i očekujem da sve to nastavimo protiv Petrovca. Neće biti lako, riječ je o dobroj ekipi koja sigurno vrijedi više od onoga što trenutno pokazuje tabela. Biće motivisani, ali potrudićemo se da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje. Vratili smo se na čelo tabele i bodovi su sve što nam je potrebno iz ovog meča. Pozivam navijače da nas podrže jer nam to mnogo znači”, kazao je Božović.

Da se isprse pred liderom

Petrovac je poslije serije od šest poraza savladao Kom (2:1), pa remizirao sa Zetom (1:1), a na to se nadovezao i prolazak u četvrtfinale Kupa, mada tek nakon penal serije na gostovanju Drezgi.

“U rezultatskoj smo krizi uprkos prekidu lošeg niza i svaki bod nam je bitan, tako i u duelu protiv Budućnosti. Jasno nam je da su ,,plavi favoriti, igraju i na svom terenu, ali uradićemo sve da stadion napustimo sa bodovima u džepu”, kazao je Aleksandar Milić.

Budućnost je ekipa koja igra na gol više, ali nerijetko ostavlja prostor za kontre. Neke slabosti tima Branka Brnovića vidjele su se i u Kupu protiv Rudara, koji je mogao da primi tri-četiri gola, ali imao šansu i da pobijedi.

“Nemamo pravo da prijetimo Budućnosti, ali imamo pravo da vjerujemo u naše dobro izdanje. Protivnik je u dobroj formi, vratio se na prvo mjesto i sigurno će biti vrlo motivisan. Svaka greška može skupo da nas košta, nadam se da ćemo ih svesti na minimum i uraditi nešto više pred golom Budućnosti” dodao je Milić.

Send this to a friend