Fudbal prva liga

Plavi čuvaju vrh pred pauzu

Tri utakmice u Podgorici i po jedna u Golubovcima i Petrovcu tako će ukratko izgledati 6. kolo Telekom 1. CFL!

Lider i jedini neporaženi tim igra na svom terenu Budućnost pod Goricom dočekuje (subota, 16.30) Grbalj, traži reakciju nakon remija sa Zetom i želi da sačuva “plus tri” u odnosu na šampiona Sutjesku pred reprezentativnu pauzu.

“Grbalj je neugodan, vjerovatno će stati iza lopte, ali mi moramo da slavimo. Probaćemo na vrijeme da probijemo bunker da bi nam bilo lakše”, rekao nam je krilni napadač Petar Grbić, koji se vratio na remi sa “vukovima”

“Moramo da igramo drugačije nego protiv Zete, moramo da napadnemo Grbalj i da mu ne dozvolimo da igra. Želimo pobjedu i da sa prvim mjestom odemo na pauzu što je bio cilj”, poručio je Grbić, čiji trener Branko Brnović ne može da računa na Vujačića, Božovića i Đurića.

Sa druge strane, “trikolori” tri meča ne znaju za trijumf (dva remija i poraz), a pod Goricom neće igrati Kartal, Kordić (kartoni) i Rašo (povreda).

Sutjeska je pokazala karakter poslije poraza od Podgorice pobijedivši Iskru u srijedu, a sada dolazi na megdan Komu.

“Plavobijeli” ne mogu da računaju na Vlaisavljevića, Osmajića (povrede) i Jankovića (kartoni), dok su Zlatičani lišeni usluga povrijeđenih Radulovića, Orlandića i Đukića.

Podgorica i Iskra se sastaju na DG areni pred TV kamerama (subota, 16.00, RTCG 2) – “žuti” (ne igraju Tiodorović, Vučićević, Čelebić) su osokoljeni nakon trijumfa u prošlom kolu nad Sutjeskom, dok Danilovgrađani bez Lakića žele da zavidaju rane od poraza u srijedu upravo od prvaka.

“Vukovi” na Trešnjici goste “rudare” (subota, 16.30) – Zeta ne može da računa na Đorđija Vukčevića (povreda) i Baošića (kartoni), ali traži pobjedu poslije poraza i remija, dok Rudar traga za trijumfom poslije dva poraza bez povrijeđenih Tomaševića i Vukovića.

A 6. rundu Telekom 1. CFL će zatvoriti Petrovac i OFK Titograd pod Malim brdom u najjačim sastavima – oba tima su u prethodnom kolu upisala premijerne trojke i sada imaju namjeru da ostanu na tom kursu.

Send this to a friend