Fudbal Šansa za prvu duplu krunu Budućnosti

Plavi na korak do istorije

Budućnost je na putu da ostvari najbolju sezonu u klupskoj istoriji.

Nakon nadmoćno odbranjene titule, ,,plavi“ imaju šansu da prvi put osvoje duplu krunu – u finalu Kupa igraće sa Dečićem, 1. juna pod Goricom.

Do borbe za trofej masovnijeg takmičenja izabranici Mladena Milinkovića stigli su preko Zete – ukupnim rezultatom 4:2.

– Poslije onakve igre, epiloga i plasmana u finale – moramo da budemo zadovoljni. Ostao je još jedan korak do cilja. Vjerujem da ćemo uspješno savladati posljednji ispit – rekao je Milinković u razgovoru za Arenu.

Budućnost je bila u padu forme od kada je ovjerila šampionski trofej. O tome svjedoči činjenica da je doživjela tri poraza u posljednje četiri utakmice, te da je izgubila i od Zete na ,,Trešnjici“ u prvom duelu polufinala Kupa sa 2:1.

Ipak, kada je bilo najpotrebnije ,,plavi“ su vratili svoj prepoznatljivi fudbal, a to Golubovčani nijesu mogli da isprate.

Grbiću i društvu dovoljno je bilo 1:0 za prolaz, ali slavili su 3:0 na svom terenu – za još moćniju najavu pohoda na oba domaća pehara.

– Atmosfera je bila poljuljana na dan/dva poslije poraza od Petrovca u prvenstvu, a nešto slično desilo nam se na početku sezone kada smo izgubili od Dečića i Podgorice. Tada smo pokazali reakciju, a znao sam da to ova ekipa može da ponovi. Ulog je bio veliki, igrali smo meč koji ne ostavlja prostor za ispravku, ali momci su bili pravi. Potvrdili smo kvalitet i zasluženo prošli – ističe Milinković, koji nastavlja:

– Dobro smo otvorili utakmicu i mogli brzo da povedemo. Meč se promijenio od 31. minuta kada je Zeta ostala sa igračem manje, a mi dobili penal. Poveli smo, nastavili da stvaramo šanse, a u finišu postigli još dva gola. Moglo je da bude ubjedljivije, ali da nam je neko ponudio i 1:0 prihvatili bismo jer je to rezultat koji nas je vodio dalje. Ovako je, naravno, slađe. Nikome nije lako dati tri gola, a pogotovo ne Zeti koja je jako dobra ekipa – dodao je pedeset dvogodišnji Lozničanin.

Finale ima istorijski predznak. Budućnost juri duplu krunu, a Dečić prvi trofej od kada klub postoji.

– Dečić je uradio velike stvari od početka sezone. Stalno su u vrhu tabele i imaju realnu mogućnost da izađu u Evropu preko prvenstva u kojem su treći. Sada su bili bolji od Iskre u dvomeču polufinala Kupa i premijerno su se našli u finalu. Biće silno motivisani, ali takav je slučaj i sa nama. Vodili smo sa njima zanimljive i nezvjesne bitke u ligi, a očekujem dobru utakmicu i u odlučujućem duelu masovnojeg takmičenja. Ima do tada vremena. Spremićemo se i uraditi sve da pobijedimo. To bi bila jagoda na torti – naglašava Milinković.

Kormilar ,,plavih“ volio bi da se finale pod Goricom odigra uz prisustvo publike. Makar to bio i ograničeni broj gledalaca, samo da tribine nijesu posve prazne.

– Dugo se već igra bez navijača zbog korona virusa. Nedostaje nam fudbalski ambijent i voljeli bismo da se publika što prije vrati na stadione. Ne znam koliko je realno da se nešto promijeni do finala, ali bilo bi lijepo da vidimo ljude na tribinama. Svi jedva čekamo da prođe sve ovo sa virusom i da stadioni budu otvoreni – kazao je Milinković.

U šampionatu su ostala još četiri kola.

Budućnost će nastaviti da forsira mlade fudbalere…

– Ne samo do kraja sezone, nego i ubuduće. Stav kluba je da se šansa pruža igračima iz našeg omladinskog pogona. Imamo i nekoliko starijih koji su bili van ritma. Moramo i njih da vratimo u formu do finala Kupa. Nastupaćemo u kombinovanom sastavu, ali ćemo uvijek voditi računa o renomeu i imidžu Budućnosti – poručio je Milinković.

Stručni štab već pravi planove za narednu sezonu:

– Imaćemo svega nekoliko dana odmora, možda pet/šest. Čeka nas naporno ljeto, mnogo obaveza, počev od kvalifikacija za Ligu šampiona. Vidjećemo i kakav će biti prelazni rok, ko odlazi, ko će doći od novih igrača. Gledaćemo da dovedemo pojačanja koja će donijeti kvalitet više. Prošlog ljeta smo napravili ogroman uspjeh kada smo eliminisali Astanu. Probaćemo da ponovimo nešto slično ili čak da odemo korak dalje – zaključio je Milinković.

Send this to a friend