Fudbal

Plavi stigli na Island, Ražnatović: Vjerujem u dobar rezultat

Malo kašnjenje pri polijetanju iz Podgorice, ugodan i prijatan, ali vremenski dug čarter let do Keflavika, vožnja autobusom do Rejkjavika, zaduživanje soba, ručak, pa obavezan odmor…

Plavo – bijela ekspedicija je stigla na Island, gdje u četvrtak veče igra protiv Brejdablika prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Sjutrašnji okršaj je na programu u 21:15 sati po našem vremenu (19:15 po lokalnom), a lijevi bek Andrija Ražnatović širi optimizam…

“Čeka nas teška utakmica – sigurno. Igramo protiv ekipe čije je prvenstvo u punom jeku, to je njihova prednost, ali negdje tu vidim i našu šansu”, govori odlični lijevi bek, pa se nadovezuje…

“Rivala smo analizirali, stručni štab nam je pripremio i pokazao sve pojedinosti i mislim da smo se spremili na najbolji mogući način. Nadam se dobroj utakmici i pozitivnom rezultatu u gostima”, jasan je 21-godišnji ljevak.

Brejdablik je u punom takmičarskom ritmu, odigrao je 15 takmičarskih utakmica (13 više od nas), prošle sezone je eliminisao Austriju Beč, lider je islandskog prvenstva… Međutim, reprezentativni defanzivac ne želi alibi!

“Prednost rivala je što su odigrali toliki broj utakmica, ali tako smo i mi imali više materijala da se pripremimo na što kvalitetniji način. Brejdablik je u prvom trenutku bio nepoznanica za nas, ali sada definitivno nije, jer smo mu se posvetili maksimalno. Sa druge strane, mi smo njima možda i dalje u neku ruku nepoznanica”.

Prvoplasirani tim iz zemlje, koja je igrala dva velika takmičenja o kojima naša Crna Gora sanja (Evropsko i Svjetsko prvenstvo), krasi kolektivna igra i velika borbenost. Defanziva će da bude na ispitu – kolektivno i individualno.

“Kao i pred svaku utakmicu, svi mi smo dobili svoje zadatke i na koga treba da obratimo pažnju. Međutim, to je praksa, ništa neuobičajeno u odnosu na neke druge mečeve”, poručio je Ražnatović svjestan da je Brejdablik dobar kao kolektiv.

A u Kopavoguru, čuće se pjesma o Budućnosti – najvatreniji navijači “Varvari” će biti uz svoje plave na kraju Evrope…

“Podrška navijača će nam značiti. Da su mogli da budu uz nas, njihova pjesma bi nam bila od koristi i u Prištini gdje je bi žešći sudar, tako da će nam još više značiti u mirnijoj atmosferi koja nas čeka na Islandu. Čućemo ih jače i vjerujem da je pred nama prava utakmica”, rekao je Andrija Ražnatović.

“Plavi” će nakon odmora,  večeras trenirati u vremenu utakmice na stadionu u Kopavoguru.

Send this to a friend