Fudbal

Plavi zovu navijače i najavljuju pobjedu nad Trenčinom

foto: FK Budućnost

Ofanzivnu igru i pobjedu u meču sa Trenčinom na startu kvalifikacija za Ligu Evrope najavio je trener Budućnosti Zoran Govedarica.

Strateg “plavih” dobro je upoznao prvog rivala na međunarodnoj sceni ove sezone.

“Na posljednjoj provjeri protiv Rostova od 20 fudbalera bilo je 16 stranaca, od toga 13 mladih reprezentativaca. Ekipa koja je uigrana i kompaktna, favoriti su na papiru. Bez obzira što su favoriti, daćemo sve od sebe da dobijemo ovu utakmicu. Bilo koji pozitivan rezultat protiv Trenčina, oni su sve utakmice ove godine igrali na strani iz razloga jer se njihov stadion renovira, tako da im gostovanje ne predstavlja problem”, rekao je Govedarica, a prenosi sajt podgoričkog kluba.

Bivšeg trenera Grblja hrabre partije Budućnosti u pripremnom periodu.

“Pokušaćemo da ne dozvolimo Trenčinu da igra svoju igru, na to smo se i pripremali tokom boravka na Zlatiboru u utakmicama protiv ekipa koje su trenutno na višem nivou od nas (Vojvodina i Napredak). Pokazali smo da možemo da se suprostavimo svakome i da sve zavisi od nas.”

Mečevi na međunarodnoj sceni uvijek se igraju sa posebnim motivom.

“Evropske utakmice su svečanost i proslava poslije duge sezone, ovo je „šlag na torti“ jer je ovo fudbalerima kruna svega što su uradili tokom godine i najviše treba da razmišljaju o ovim utakmicama. Radimo tek mjesec dana, teško je u tom periodu promijeniti nešto više. Idemo u dobrom pravcu, još uvijek se sklapa igrački kadar ali šta je tu je, utakmica je došla u ovom trenutku i moramo se što bolje pripremiti za nju”, istakao je Govedarica.

Novi kapiten “plavih” Stefan Milić vjeruje u dobar rezultat u Evropi ove sezone.

“Biti kapiten Buducnosti je prije svega velika cast, ali i obaveza prema prošlim i budućim generacijama. Saigrači mi pomažu u svemu i biti kapiten ovoj grupi momaka je zadovoljstsvo. Vjerujem da zajedno možemo postići mnogo u Evropi, a posebno u prvenstvu koje uskoro počinje.Trenčin je ozbiljan protivnik, sastavljen od odličnih fudbalera, a igraju dosta napadački, za gol više. Međutim, na terenu je 11 na 11, ova ekipa može da igra sa svakim protivnikom i uz pravi pristup možemo izvući povoljan rezultat pred revanš”, rekao je Milić.

Fudbalski klub Budućnost poziva sve navijače i simpatizere da u četvrtak u 20.30 dođu na stadion i podrže naše fudbalere.

Karte su u prodaji na biletarnici SC “Morača”, a sjutra će prodaja biti organizovana od 9 do 13 i od 16 do 20 časova.

Cijena ulaznice za zapad je dva eura, dok za ulaznicu za istok treba izdvojiti jedan euro.

Send this to a friend