Fudbal Derbi pod Golubinjom

Pljevljaci motivisani pred meč sa liderom: Mnogo bi nam značila pobjeda

Fudbaleri Rudara baš tako komfornu situaciju u odnosu na konkurente. Stvari oko opstanka mogle bi ponovo da se zakomplikuju ukoliko ne ostvare pozitivan epilog – bod ili tri protiv budućeg šampiona.

“Pred nama je mnogo težak zadatak, u goste nam dolazi najbolja ekipa u ligi, ali izbora nemamo. Igraćemo maksimalno angažovano, sa vjerom da možemo ostati neporaženi. Ne treba da pričam što bi za nas značila pobjeda”, rekao je Danilo Marković, vezista tima iz Pljevalja.

Rudar je otvorio proljećnu polusezonu sa četiri vezana trijumfa, a onda se pojavila pandemija virusa kovid-19 koja je stopirala fudbala u Crnoj Gori gotovo tri mjeseca.

Tolika pauza izbacila je iz ritma Pljevljake koji se u nastavku prvoligaškog karavana tri puta izgubili i jednom remizirali.

“Sa sigurnošću mogu reći da nas je korona u potpunosti poremetila, zaustavila je naš pobjednički ritam. Imali smo malo vremena da se spremimo, a to ostavlja traga. Najveća žal u svemu tome su povrede naših saigrača, ali svakako i oslabljeni ulazimo u utakmicu sa ciljem da napravimo nešto pozitivno”, ističe mladi reprezentativac.

Rudar će protiv plavih biti desetkovan, doduše manje nego protiv Petrovca kada je nastupio bez pola tima.

Ali odsustvo udarnog tandema Janketić – Vujačić, igrača koji su zajedno postigli blizu 20 golova, veliki je hendikep za Pljevljake.

“Izostaju dva igrača koja su postigla najveći broj golova za našu ekipu. Fudbaleri koji su mnogo bitni za stil igre koji gajimo, ali moramo da se prilagodimo i počnemo da uzimamo bodove i bez njih. Neće biti nimalo lako, ali pokazali smo da možemo da prevaziđemo svaki problem”, smatra Marković.

Susret u Pljevljima počeće u 20 sati.

Send this to a friend