Fudbal Telekom 1.CFL

Pobjeda otvara put ka cilju

Petrovac je neporažen u posljednjih šest utakmica (pet nakon pauze), što mu je omogućilo da bude bliži sredini tabele nego ekipama iz zone baraža za opstanak.

Ključni korak ka mirnoj luci mogao bi da napravi večeras, kada pod Malim brdom dočekuje Kom, ekipu od koje ima šest bodova više. Pobjedom “nebo-plavih” gostima bi ostala samo teoretska šansa da se domognu sedmog mjesta, dok bi domaćin mogao da ,,skoči na šesto.

“Vrlo bitna utakmica s obzirom na situaciju na tabeli”, konstatovao je trener Petrovca Nenad Vukčević.

“Svjesni smo da nam pobjeda otvara put ka cilju, ali ne smijemo da budemo pod moranjem jer je onda mnogo teško igrati. Napravili smo niz pozitivnih rezultata koji nas je podigao i pobjeda nad Komom bila bi kruna svega toga. Napravili bismo osjetnu razliku i preostale utakmice igrali lakše”.

Petrovac je dva puta pobijedio Kom ove sezone (2:1, 1:0), jednom je poražen (3:2).

Meč za prekretnicu

Kom danas pod Malim brdom igra, na neki način, meč istine. Zlatičani imaju sedam bodova više od ,,fenjeraša, ekipe Grblja, ali i šest manje od Petrovca koji je u sigurnoj zoni. Baš zbog toga upravo gostovanje Petrovcu za Kom je od izuzetnog značaja sve osim pobjede Zlatičanima bi gotovo izvijesno značilo da će treći put uzastopno igrati baraž.

U taboru Koma svi su svjesni računice i značaja ovog meča, pa je današnji okršaj donio totalnu mobilnost u timu Radisava Dragićevića.

“Očekuje nas veoma teška utakmica u kojoj moramo ići na tri boda ukoliko mislimo da im se približimo bodovno na tabeli i time učinimo borbu za opstanak, bez baraža, interesantnom”, kristalno jasan bio je iskusni defanzivac Mihailo Petrović.

Ali Petrovac je u dobroj formi savladao je Iskru, Rudar, osvojio važan bod u Lješkopolju, pa nema sumnje da Kom čeka pakleno težak posao.

“Imaju iskusan sastav koji zna da igra na rezultat”, objasnio je Petrović, ali i napomenuo da Kom ne gaji optimizam bez pokrića.

“Posljednje tri utakmice koje smo odigrali, a u kojima nam je falilo malo sportske sreće da rezultat bude povoljniji, pokazale su da možemo. Vjerujem da ukoliko protiv Petrovca budemo na istom nivou možemo da se nadamo bodovima, koji bi nam značili mnogo”, kazao je Petrović.

Send this to a friend