Fudbal Na DG Areni

Podgorica dočekuje razigrani Petrovac

foto: Dan

Podgorica je i nakon pandemije potvrdila dobru formu, ali je često ostajala bez bodova, koje je zaslužila. Nakon što je Blažić činio čuda u duelu sa Iskrom, gdje je Podgorica zaslužila pobjedu, a osvojila samo bod, tako je protiv Koma najmlađi prvoligaš bio pred pobjedom, ali je majstorijom Vlahović rastužio Lješkopoljce.

Već večeras (20.00) Podgorica će na ,,DG Areni“ pokušati da dođe do trijumfa, kojim bi nastavila da krči put ka pobjedi.

“Na nekoliko utakmica nijesmo imali sreće. Protiv Koma smo zaslužili pobjedu, dijelile su nas sekunde od trijumfa, ali po ko zna koji put nijesmo imali sreće”, rekao je Jovan Nikolić, vezista Podgorice.

Podgorica je prošle sezone eliminisana upravo od Petrovca u baražu za Prvu ligu, a prvoligaški život počela je upravo remijem pod Malim brdom. Tvrd meč očekuje se i večeras.

“Radi se o jako neugodnoj ekipi, koja je pobjedama protiv Iskre i Rudara dokazala da je u sve boljoj formi. Ovo je za njih važan meč, jer jure opstanak bez baraža, ali i mi imamo svoju računicu. Razmišljamo samo o pobjedi i nadam se da ćemo konačno biti miljenici sreće i da ćemo uspjeti da dođemo do važnih bodova”, naglasio je Nikolić.

Petrovac je među ekipama sa najboljom formom u nastavku sezone u Telekom 1. CFL.

Učinak od dva remija i dvije pobjede donio im je bijeg iz zone baraža za opstanak, pa ,,nebo-plavi“ sada imaju pet bodova više od Titograda, koji je prvi ,,ispod crte“.

“Moramo biti zadovoljni jer u nastavku prvenstva nijesmo izgubili utakmicu, a u posljednja dva kola smo pobijedili prvo Iskru, ekipu koja konkuriše za Evropu, pa Rudar koji teško gubi na svom terenu. Odvojili smo se od ekipa koje su u zoni baraža, sada je mnogo bolja atmosfera u klubu i psihološki je dosta lakše igrati”, navodi Igor Vukčević.

Napadač ,,nebo-plavih“ uvjerava ipak da nema opuštanja.

“Još ništa nije gotovo, ne pomišljamo na to. Moramo zadržati fokus do kraja jer znamo što nam je cilj”, dodao je mladi špic.

Petrovcu bi u slučaju pobjede nad Podgoricom mogli da se otvore novi horizonti u vidu borbe za četvrto mjesto.

“Ekipa Podgorice je čvrsta i disciplinovana, zna da igra na rezultat, tako da sigurno neće biti lako, ali u dobroj smo seriji i pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat i primaknemo se što više sredini tabele”, zaključio je Vukčević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Plisnar Draba
Gost
Plisnar Draba

Prstace sa tribina,gromovi ce posjetiti stadion,rulja ce podivljati,Bogovi ce zaratiti kada pocne ovaj mec.

Čudnovata voćka
Gost
Čudnovata voćka

Ahhahahahahahah pa e

Send this to a friend