Fudbal Kraj niza Dečića

Podgorica moćna u Tuzima

foto: FK Podgorica

Podgorica se dugo mučila u rezultatskom smislu, bila čak sedam utakmica bez pobjede, a onda se vratila u velikom stilu.

Lješkopoljci su nakon šest mečeva bez trijumfa u prvenstvu, te eliminacije u Kupu, uspjeli da odreaguju u Tuzima, gdje su sjajnom igrom deklasirali do tada neporaženi Dečić i trijumfom od 3:0 pokazali da im je, ipak, mjesto u samom vrhu.

-Velika pobjeda za nas. Dečić je apsolutni hit sezone, svaka čast i treneru Mulaliću i igračima za sve što su napravili, zaista djeluju odlično i sigurno da ovakva pobjeda protiv takve ekipe donosi poseban značaj – kazao je golgeter Podgorice Šaleta Kordić.

Podgorica je taktički djelovala odlično, imala sjajne kontre i znalački svaku grešku Dečića kažnjavala za ubjedljiv trijumf.

– Možda su nas iz Dečića malo i potcijenili. Oni su u sjajnoj seriji, mi bili u rezultatskoj krizi i možda su zbog toga olako ušli u meč. Kaznili smo ih na startu, otvorili utakmicu golom i onda je meč dobio drugi tok, onakav kakav je nama odgovarao. Trebala nam je ova pobjeda, jer smo bili u rezultatskoj krizi, iako smo na svim tim mečevima imali igru, djelovali dosta dobro, ali jednostavno nije išlo. Sada nam se to vratilo i ovo su važni bodovi, ali i sigurno vrlo bitno za samopouzdanje u finišu polusezone, gdje ćemo nastojati da sa što boljim učinkom završimo jesenji dio – objasnio je Kordić.

Dečić je u prvom krugu imao pobjedu u ,,džepu“ na ,,DG Areni“, Podgorica se spasila u 98. minutu, a sada su Lješkopoljci opet bili kobni za tim iz Tuzi.

– Mislim da smo i tada mogli da trijumfujemo. U prvom dijelu igre prokockali smo nekoliko šansi, onda iz prekida sami sebi kaznili, ali smo na sreću uspjeli da izvučemo bod, koji je sada svakako važan. Mislim da je i taj meč i činjenica da je Dečić bez poraza sve nas dodano motivisalo u ovom meču da pružimo maksimum – naglasio je prvi golgeter Podgorice i Telekom 1.CFL.

Šaleta Kordić golom u 69. minutu je i definitivno riješio pitanje pobjednika, ali i prekinuo golgeterski post, nakon četiri meča bez pogotka (tačno 490 minuta).

– Svi dajemo maksimum, vidjela se ogromna želja, a svakako da su najvažnija tri boda – skroman je prvi strijelac sa 10 golova.

Već u neđelju Podgorica će ugostiti Sutjesku, nekadašnji tim Šalete Kordića.

– Sutjeska je uz Budućnost najjači tim, ali pokazalo se ove sezone da je liga dosta izjednačena, da svako svakoga može da dobije. Sutjeska je nakon promjene trenera napravila reakciju, tako da će sigurno biti teško, ali i u toj utakmici, kao i u bilo kom drugom meču, razmišljamo samo o pobjedi – zaključio je Šaleta Kordić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lolo
Gost
Lolo

Kordic,Kaludjerovic,Jovanovic za reprezentaciju selektore obrati paznju na njih sigurno ce ti dati vise nego pojedinci iz inostranstva koji tamo ili ne igraju ili igraju gore lige nego nasa tipa Kazahstana dokazala Buducnost a ovo na osnovu sto su Ivanovic i M Vukcevic pokazali igrama u reprezentaciji

Lolo
Gost
Lolo

Kordic,Kaludjerovici i Jovanovic za reprezentaciju Hadzibegicu obrati paznju bolji su no mnogi koje pozivas iz inostranstva a to su ti pokazali M Vukcevic i Ivanovic iz nase lige

Send this to a friend