Fudbal Bili na pragu plasmana u Evropu

Podgorica – najveći gubitnik odluke da se sezona prekine

Fudbalski savez Crne Gore prekinuo je sva takmičenja usljed novog talasa pandemije korona virusa.

Sagledavajući sveukupnu situaciju u zemlji, kao i činjenicu da je kovid-19 ušao u domaće klubove, odluka je na mjestu, s tim što je u startu bilo jasno da sa vrednovanjem aktuelnog stanja na tabeli ne mogu svi biti zadovoljni.

Najveći gubitnik je debitant u elitnom rangu, ekipa Podgorice, pred kojom su bila otvorena oba puta do Evrope – preko prvenstva i Kupa.

Lješkopoljci, međutim, na realnost gledaju sportski, svjesni da je sve urađeno zbog zaštite igrača i sportskih radnika.

“Ostaje žal, bili smo jako blizu da premijerno učešće u Telekom 1. CFL krunišemo izlaskom na međunarodnu scenu. Ipak, u pitanju je viša sila. Zdravlje je na prvom mjestu, a svjedoci smo da je virus ušao i u naš fudbal. Prihvatamo odluku Saveza da se prekinu takmičenja i idemo dalje. Poslije par dana odmora, počinjemo da razmišljamo o narednoj sezoni”, rekao je trener Vojislav Pejović.

Do kraja šampionata ostalo je bilo još pet kola, kao i završnica Kupa.

Klub sa DG Arene bio je peti na tabeli, jurio je bod zaostatka za Zetom koja ovakvim epilogom dobila kartu za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a u masovnijem takmičenju dogurao je do polufinala.

Podgorica se sada zadovoljava ,,dobrom godinom“.

“Bili smo u usponu, za petama Zeti, vjerujem da bismo u krajnjem bili četvrti u prvenstvu. Imali smo i Kup, polufinale, jedna utakmica, ko god da nam je došao za rivala – tražili bismo prolaz u finale. Tada bismo razmišljali i o trofeju, zašto da ne. Nijesam nerealan ako to kažem. Sportski je nadati se i vjerovati u ono što radiš. Bilo bi zasluženo da smo izborili Evropu, ali pošteno je reći i da je Zeta zaslužila ino scenu jer je stalno bila četvrta. Mi smo malo platili danak neiskustvu u nekim mečevima, a na bodovni saldo uticalo je i to što nam je gotovo uvijek falio neko od igrača. Gotovo nikada nijesmo bili u najjačem sastavu. Ipak, kada se podvuče crta, moramo da budemo zadovoljni ostvarenim. Nećemo od uspjeha praviti neuspjeh. Bili smo stabilni, igrali dobro i bez problema sačuvali prvoligaški status”, ističe Pejović.

Za Podgoricu je sezona gotova. Kakvi su planovi za sljedeću takmičarsku godinu?

“O tome tek treba da pričamo. Ima fudbalera kojima su istekli ugovori. Treba da vidimo ko ostaje, a ko ide. Razmišljamo i o pojačanjima. Nadam se da ćemo sljedeće sezone biti još bolji. Neke smo lekcije naučili, izvukli pouke, a sve to će nam koristiti kada dođu novi izazovi”, kazao je Pejović.

Neizbježno pitanje – ostaje li iskusni stručnjak na kormilu ,,žutih“?

“Ja sam vojnik kluba. Vjerujem da je uprava zadovoljna mojim radom. Ostajem u Podgorici, to je sigurno”, uz osmijeh je poručio Pejović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Džikson
Gost
Džikson

Peković mislim da ste malo samouveren i govorite o Evropi. Mislim da ste napravili dobar rezultat za ovu sezonu, a za iduću mislim da je velika mogućnost za borbu za opstanak. Volio bih da grešim.

Send this to a friend