Fudbal Iskra gostuje u Lješkopolju

Podgorica ne odustaje od Evrope

foto: fscg.me

Mladost Lješkopolje je ekspresno ušlo u Drugu ligu, zatim nakon neuspješnog baraža, godinu kasnije domoglo se elite. I, pod novim imenom, klub iz Lješkopolja u debitantskoj sezoni daleko je od priče za spas – štaviše sanja evropske snove.

Podgorica je u dobroj poziciji da i kroz prvenstvo stigne do evropske vize, koju može osigurati i kroz Kup, budući da je izborila plasman u polufinale. Ali Kup je sada u drugom planu, bitno je u prvenstvo čuvati nadu u visok plasman. Nakon gotovo tri mjeseca lopta će se večeras konačno zakotrljati crnogorskim terenima, Podgorica će na startu nastavka imati derbi – protiv Iskre (20.30), koja je već viđena kao učesnik evropskih takmičenja.

” Naš cilj je da pokušamo da ostvarimo pozitivan rezultat, pa zašto ne reći i doći do pobjede, iako smo svjesni da neće biti lako. Želimo tri boda kako bi se primakli evropskoj zoni i da se i mi, koliko je to moguće, uključimo u borbu za Evropu”, kazao je Jovan Nikolić, vezista Podgorice.

Iako su mjere i preporuke NKT-a diktirale nove netipične uslove rada, fudbaleri Iskre su shodno dozvoljenom vremenu dosta toga obavili na individualnom planu ili skupa na veoma napornim treninzima. Sudeći po atmosferi među igračima, te u stručnom štabu i upravi kluba, lako je zaključiti da su svi spremni za teške okršaje od čijih će ishoda zavisiti bodovni saldo i konačan plasman Danilovgrađana.

To znači da je neugodni i neočekivani poraz od Rudara u prethodnom kolu na stadionu ,,Braća Velašević“ prošlost i da će izabranici Aleksandra Nedovića u večerašnjem meču na ,,DG areni“ uložiti maksimum kako bi se iskupili za taj neuspjeh pred svojim navijačima.

Svakako da je to i želja popularnih ,,Serdara“ koji od svojih miljenika očekuju da se predstave u najboljem izdanju.

“Pauza od tri mjeseca nikome nije išla u prilog. Naprotiv, sportisti, prije svega profesionalci, nijesu navikli da sjede kući i odmaraju bez nekih većih napora i fizičkih aktivnosti. Sa druge strane možda je odsustvo sa zelenog tepiha učinilo da se mladići užele fudbala i dokažu da su u dobroj formi”, rekao je Aleksandar Nedović, trener Iskre.

Send this to a friend