Fudbal Gradski rivali sa različitim ambicijama očekuju večerašnji duel

Podgorica za Evropu, Kom za spas

Bitka se nastavlja, Podgorica želi da napadne poziciju koja garantuje Evropu i prije Kupa, dok je Komu do kraja svaki bod zlatan u borbi za spas. Baš zbog toga duel gradskih rivala predstavljaće izuzetno bitan meč u kojem će rivali biti pod posebnim imperativom.

Podgorica je u dobrom nizu, ali je i rekorder po broju remija (13), a baš zbog nekoliko remija umjesto viđenih pobjeda Lješkopoljci su propustili priliku da možda već budu bolje plasirani. Ali, tri boda zaostatka sa Zetom garantuju da će najmlađi prvoligaš do kraja biti ravnopravan u borbi za četvrto mjesto.

“Naše ambicije su jasne, razmišljamo samo o pobjedi i nastojaćemo da trijumfujemo. Svjesni smo koliko bi nam značili bodovi iz ovog duela i potrudićemo se da do njih i dođemo”, kazao je Anđelko Jovanović, ofanzivac Podgorice.

Ova dva tima ove sezone igrala su dva puta u Lješkopolju je domaćin slavio 4:2, na Zlatici je bilo 1:1. Ali, u taboru Podgorice vrlo su oprezni. Znaju da je Kom zakinuo i Sutjesku i Iskru, znao da iznenadi Titograd i Zetu, pa baš zbog toga nema opuštanja.

“Kom je vrlo ozbiljna ekipa. Igraju čvrsto, neugodni su, ali mislim da nas ništa ne može spriječiti da osvojimo sva tri
boda”, optimistički je bio raspoložen Jovanović, koji je svjestan da i Zlatičani imaju svoju računicu.

“Kom je u neugodnoj situaciji, znam da bi mu pobjeda mnogo značila. Baš zato ne očekujem da će Kom doći da se brani i zbog toga i očekujem dobru utakmicu. Biće teško, ali vjerujem da možemo ostvariti pobjedu”, dodao je Jovanović.

Bitka za svaki bod

Kom je nakon nastavka sezone u tri meča osvojio dva boda remizirao sa Sutjeskom i Rudarom, izgubio od Iskre, ali je
po prikazanom zaslužio mnogo više. Nakon prošlog kola i pobjede Petrovca nad Iskrom dodatno je ,,skliznuo, pa je sada sigurna zona još dalje, a baš zbog toga Zlatičanima je svaki bod dragocjen.

“Očekujem tvrdu, prije svega borbenu utakmicu. Podgorica ima dosta kvalitetnih igrača i svjesni smo da neće biti lako protiv njih, ali vjerujem da uz disciplinu u igri možemo da se vratimo neporaženi iz Donje Gorice”, kazao je sjajni ofanzivac Koma Mirza Hot.

Zlatičani su upravo protiv favorita pokazali da imaju kvalitet i da zaslužuju mnogo bolji plasman, a da li će u nizu timova kojima su pokvarili planove dodati i Podgoricu?

“Bitno je da budemo prava ekipa, da odigramo utakmicu sa dosta požrtvovanja, trčanja, želje za pobjedom. Kada odigramo takvu utakmicu ja se ne bojim nikoga i vjerujem da svakome možemo uzeti bodove. Najbolji dokaz za to bila je Sutjeska. Zbog toga idemo hrabro i nadam se da možemo napraviti dobar rezultat”, kazao je Hot.

Send this to a friend