Fudbal Sutjeska u Nikšiću dočekuje Petrovac

Pokazati pravo lice

Kraj Bistrice će se, danas, nakon duže pauze, igrati jedna od najvažnijih ovosezonskih utakmica. Prva nakon neplaniranog odmora, ali i utakmica koja bi donekle mogla da ulije nadu “plavo-bijelima” u odbranu titule.

Protiv Petrovca će izabranici Nikole Rakojevića potvrditi i da li su spremni za najveći ovosezonski izazov, derbi koji ih očekuje narednog vikenda, ali i, možda, dokazati da je remi protiv Koma prije dva dana bio puka slučajnost.

Centarfor Sutjeske Stefan Nikolić je optimista uoči današnjeg susreta.

“Govorili smo i pred meč sa Komom da ćemo slaviti, ali ne ide to baš lako. Sad smo, valjda, svjesni da nas pobjeda održava. Veliko je 13 bodova prednosti, ali ne osvrćemo se na Budućnost. Gledamo svoga posla, želimo danas da pobijedimo, a onda slijede pripreme za meč koji direktno odlučuje ko će na kraju sezone podići pehar. Petrovac nije naivna ekipa, ali i mi smo spremni. Kom ne smije biti mjerilo našeg kvaliteta, jer u toj utakmici nijesmo ličili na sebe. Sad ćemo pokazati pravo lice”, rekao je napadač Sutjeske i strijelac prvog pogotka utjehe na Zlatici, Stefan Nikolić.

Očigledno, strateg Nikšićana Nikola Rakojević će „promiješati karte“, pa će šansu da se dokažu dobiti i fudbaleri koji do sada nijesu imali priliku. Po svemu sudeći, među starterima će biti više mladih igrača, a na klupi ih je ovog proljeća dovoljno i na njih uprava nikšićkog kluba ozbiljno računa naredne sezone.

Petrovac je u subotu bio blizu izlaska iz zone baraža, ali je ostao poravnat sa Titogradom nakon što je direktni rival pogotkom u 81. odnio bod sa stadiona Pod Malim brdom.

“Utakmica sa mnogo šansi, većinom iz prekida, u kojoj je Petar Vukčević dokazao zbog čega je jedno od najboljih krila u našoj ligi. Kao što uvijek i bude poslije toliko propuštenih prilika, došla je kazna. Do 82. minuta smo imali pobjedu u našim rukama, ali ostali smo bez nje zbog pada koncentracije i iskustva Adrovića”, analizirao je golman Sava Mugoša.

“Svjesni smo da smo mogli da se odlijepimo od Titograda i izađemo iz zone baraža, ali što je – tu je. Idemo dalje, nećemo klonuti duhom”.

“Nebo-plavi” šansu na gostovanju u Nikšiću vide i u tome što se Sutjeska faktički oprostila od titule.

“Sutjeska će vjerovatno igrati sa manjim motivom zbog ogromne bodovne razlike između njih i Budućnosti, te osiguranog plasmana u Evropu. Možda i nijesu spremni u mjeri u kojoj su bili prije korona virusa, što se i vidjelo na utakmici na Komom. Vjerujem da možemo da iznenadimo i odnesemo bodove iz Nikšića, gdje sigurno ne idemo kao već prežaljeni”, dodao je Mugoša.

Golman Petrovca uvjeren je da će Petrovac ući u mirnu luku i izbjeći doigravanje za opstanak.

“Imamo vrlo težak raspored, svjesni smo toga, ali i da imamo ekipu koja ne zaslužuje mjesto na kojem smo sada. Opstanak je blizu i sa sigurnošću mogu reći da ćemo polufinale Kupa dočekati sa osiguranim statusom prvoligaša za narednu sezonu”, poručio je Mugoša.

Send this to a friend