Fudbal Lovćen čeka borba za opstanak u Drugoj ligi

Poruka sa Cetinja: Ne smijemo dozvoliti bruku i ispasti iz lige

Fudbalski klub Lovćen kao najstariji fudbalski kolektiv u našoj zemlji smatra se posebnim simbolom, ne samo sportskim, već uopšte.

Prolazio je kroz razne periode, teške i dobre, bilo je uspona i padova, ali ono što Lovćen čeka u naredna dva mjeseca može biti i najteže od kada bitiše ,,stari”, kako ga popularno zovu u prijestonici.

Lovćen je, naime, nakon prošlogodišnje eliminacije iz baraža došao do Druge lige. A, nakon nestvarnih slika kada je i mlado i staro hrlilo na stadion da bude podrška Lovćenu, koji se koliko god to zvučalo nestvarno prije samo godinu borio za trofej Kupa i izlazak na evropsku scenu, sada bori da ne doživi totalni krah da ne ispane u regiju?!

Baš zbog toga finiš sezone sa posebnim oprezom očekuje se u našoj prijestonci.

“Pripreme teku po planu. Radimo dobro, naporno kako bi što bolje, uigranije i spremnije dočekali nastavak sezone, odnosno preostalih 14 kola”, kaže kapiten Mirko Radišić.

Cetinje je jedan od rijetkih evropskih gradova koji je odolijevao mnogim izazovima, pa i korona virusu, ali je pauza za fudbalere predstavljala veliki problem.

“Pauza od dva mjeseca svakako nije nikome dobro došla, pa tako ni nama. Igrači su morali da treniraju, improvizuju svoj rad kako bi što bolje održali svoju formu, da ne kažem da se zapuste, jer ipak pauza od dva mjeseca je sve samo ne dobro za jednog sportistu”, iskren je Radišić.

Pouzdani defanzivac poznat je kao veliki radnik, za kojeg pauza od treninga ne postoji.

“Svaki dan je podređen ozbiljnom treningu tako i u vrijeme virusa korone na više načina sam sprovodio svakodnevni režim treninga, tako da sam slobodno mogu reći ušao u ove mini pripreme u dobroj fizičkoj kondiciji. Nije bilo ni malo lako, ali sad je sve to iza nas i gledamo samo na početak, odnosno nastavak sezone da uđemo što bolje i fizički i psihički i nadam se budemo pravi i ne dozvolimo neku slobodno mogu reći bruku po nas, a to je ispadanje iz lige”, kao i uvijek maksimalno otvoren bio je Radišić.

Lovćen je sada u opasnoj zoni sa 19 bodova, šest manje od Arsenala koji je u zoni spasa. Jasno je da tim iz prijestonice čeka u narednih 14 utakmica velika borba.

“Iskreno se nadam u dobre igre i što je najvažnije krajnje rezultate u ovih 14 preostalih kola i samim tim izlazak iz opasne zone i miran finiš i opstanak i ligu! Smatram da smo kadri za to i da imamo ozbiljan tim za ovaj rang takmičenja! Ulazimo silno motivisani puni samopouzdanja sa vjerom u sebe i u ono što smo radili i što posjedujemo…Uvijek respektovati protivnika, ali sa vjerom da smo bolji i da ćemo konačno početi da pobjeđujemo u kontinuitetu što mi možemo i što se od nas očekuje”, podvukao je na kraju Mirko Radišić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bosnjak RO
Gost
Bosnjak RO

Kakva je istorija ovoga kluba oceli mi neko rec prvak crne gore jedna sezona u 2 ligu SFRJ i opet nazad u CG ligu o cemu trabunjate

Tivat 1987
Gost
Tivat 1987

Ode lovcen u drace…Ajte sad ga spasavajte van stadiona kad niste sposobni pobijedit.A kad vidim ko sve igra u lovcen nije te volja ni poci na stadion gledat utakmicu sve babe jedne mlade kojima od svih misica najbolje radi jezik za laprdanje i uvijek im je neko drugi kriv!!!

Send this to a friend