Fudbal Budućnost trijumfom u Pljevljima najavila izlazak iz krize

Poslije tri utakmice bez pobjede, jedva smo čekali da popravimo utisak

FK Budućnost

Svako kolo nova priča. Prije prve pauze činilo se da je Budućnost nezaustavljiva, nakon toga u svega tri kola Sutjeska je “od minus pet” stigla do “plus tri”, da bi nakon vikenda za nama “plavi” iz Podgorice prekinuli krizu i primakli se šampionu na bod zaostatka.

Budućnost je protutnjala kroz Pljevlja, Sutjeska nije uspjela da “slomi” Titograd, pa se trka između naša dva najveća rivala nastavlja…

“Poslije tri utakmice bez pobjede nekako smo svi jedva čekali da popravimo utisak”, nije krio u razgovoru za Dnevne novine Igor Ivanović, “desetka” Budućnosti.

A priču na sjeveru naše zemlje momci Branka Brnovića odradili su ekspresno golovima, upravo, Ivanovića (11. minut) i Aleksandra Vujačića (12). Na kraju je Rudar savladan sa 3:0.

“Rudar nije nimalo lak protivnik, ali smo na sreću uspjeli da postignemo rano golove i utakmicu privedemo kraju kako bismo trebali i svaku narednu”, dodao je Ivanović.

Sutjeska i Budućnost od starta izgledaju kao najozbiljniji kandidati za titulu, ali prijete i ostali trenutno prije svih Iskra i Zeta.

“Uglavnom su svi saglasni da su Budućnost i Sutjeska glavni konkurenti za osvajanje titule, ali rano je još da pričamo o tome. Postoje i druge ekipe koje čekaju svoje šanse da se domognu nekog od prva tri mjesta. Liga je teška i dosta ujednačena vidj ećemo šta će na kraju biti”, smatra Ivanović.

Izlaz iz krize Budućnost je morala da traži i bez svog trenera, pošto Branko Brnović odrađuje kaznu od osam utakmica na kojima ne može da vodi ekipu.

“Jeste teško kad znate da vam trener neće biti na klupi, ali njegovi saradnici obavljaju sjajan posao i mi pokušavamo da to opravdamo na terenu. Jednostavno mi smo profesionalci i što radimo tokom nedjelje kasnije treba da sprovedemo na teren. Naravno, sigurno da je lakše kada znate da su svi na klupi, ali i ovakve stvari se dešavaju nekada”, objasnio je najbolji igrač Prve crnogorske fudbalske lige iz 2017.

Ivanović je kao najbolji igrač lige iz Sutjeske stigao u Budućnost, a koliko u timu iz našeg glavnog grada vjeruju u njega govori i to što je odmah dobio plavo-bijelu “desetku”.

“Kako sam zadovoljan svojom igrom? Uglavnom uvijek može bolje. Kada ekipa igra dobro onda iskoči i pojedinac. Uspio sam da postignem tri gola, mogao sam još tri ili četri da sam iskoristio 100 posto šanse. Međutim, bitno je da pobjeđujemo”, iskren je Ivanović.

A Ivanović i dobro zna šta klub očekuje od njega…

“Samim tim kad dođete kao najbolji igrač lige u najveći crnogorski klub onda je i obaveza da dajete maksimum i da se dokazujete iz treninga u trening. Trudim se da dam i više nego što j e moguće kako bismo došli do cilja”, zaključio je majstor “plavo-bijelih”.

Send this to a friend