Fudbal Telekom 1.CFL

Posljednja šansa za Grbalj

Grbalj će još jednu utakmicu igrati kao domaćin na svom terenu, odlukom nadležnog organa FSCG, ali ukoliko narednih dana temperatura vazduha bude povećana, naredne mečeve kao domaćin ,,trikolori će morati da organizuju na stadionu gdje postoje uslovi za noćne utakmice.

Ali, bez obzira na to, mogućnost da sa Rudarom igraju na svom terenu obradovala je Grbljane koji već šest kola ne znaju za pobjedu. Uostalom u do sada odigranih 28 utakmica ,,trikolori su slavli u Pljevljima (3:1) 10. avgusta prošle godine, Iskru je pobijedio 10. decembra (3:1), a treći trijumf zabilježio je 29. februara na Zlatici u duelu sa Komom (1:0).

U susret duelu sa Rudarom domaćin će imati na raspolaganju standardni tim osim Dejana Kotorca koji se već u prvoj utakmci nastavka trke za bodove povrijedio protiv Budućnosti.
Za Grbalj je ovo možda i posljednja šansa da uhvati priključak za ekipama koje su u baražu.

Domaćin je pod imperativom pobjede…

“Svjesni smo značaja utakmice i s toga imamo obavezu da jurišamo na pobjedu. Pozicija na tabeli nije prijatna, ali mi smo uporni i borićemo se do kraja”, poručuje trener Marko Vidojević.

Borba za svaki bod

Tromjesečna pauza u prvenstvu možda nikoga nije toliko pogodila kao Rudar.

Pljevljaci su bili u naletu, spremni fizički, vezali su četiri pobjede na startu proljećne polusezone, a onda se pojavila pandemija korona virusa koja je četu Edisa Mulalića izbacila iz ritma.

Tim sa sjevera suočava se sa velikim kadrovskim problemima, budući da su van stroja najbolji igrači Janketić i Vujačić, dok iz Srbije zbog zatvorene granice nije mogao da doputuje Krasić. Povrede su uticale da Rudar u prethodnih pet kola osvoji samo bod, s tim što danas u Radanovićima ima šansu da popravi stanje na tabeli protiv ,,fenjeraša.

“Nakupilo se mnogo toga negativnog nakon što smo se vratili na teren. Nijesmo dugo bili zajedno, a imali smo malo vremena za rad. Ritam je naporan, a mi nijesmo najbolje fizički spremni. Remete nas i povrede, ali nema nazad. Borićemo se za svaki bod”, rekao je kapiten Željko Tomašević, koji nastavlja:

“Pozitivan rezultat protiv Grblja važan je da održimo distancu u odnosu na ekipe koje su u baražu. Ne treba ni da pričam koliko bi nam značila pobjeda, posebno na psihološkom planu. Biće teško, domaćinu je ovo maltene “posljednji voz da uhvati priključak za konkurentima sa začelja, ali i za nas je utakmica kao finale. Potrudićemo se da dodatnim zalaganjem nadomjestimo doprinos onih koji fale, a nadam se i da ćemo imati više sreće u završnici. Imali smo šansi u prethodnim mečevima, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Očekujem da se to promijeni protiv Grblja”, zaključio je defanzivac Rudara.

Send this to a friend